SoruCevap
Yeni Üye
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Şahane Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
300 ml süt (ılık)
1 paket kuru maya
2 dolu yemek kaşığı şeker
70 gram eritilmiş tereyağı(sıcak olmasın)
2 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılmış)
4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kase tahin
1 kase çekilmiş ceviz
1 kase şeker
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Şahane Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba alın, yoğurup 1-1,5 saat ılık bir ortamda mayalandırın.
Mayası gelen hamuru 9 bezeye ayırıp üzerini örtün.
İlk bezeden başlayıp servis tabağından biraz büyük olacak formda unlanmış tezgahta açılır.
Her tarafına gelecek halde tahin sürülür.
2 yemek kaşığı şeker her tarafına serpilir.
En son çekilmiş ceviz serpilir ve ucundan başlayarak rulo halinde sarılır.
Elimizle hafif uzatılır ve sonra burarak kıvırılır.
Tepsiye alınır ve 15-20 dakika tepsi mayası için bekletilir.
Üzerine ayrılan yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve süt ekleyip çırpılır mayası gelen çöreklerin üzerine sürülür.
Bol susam serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Kusursuz Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 ml süt (ılık)
1 paket kuru maya
2 dolu yemek kaşığı şeker
70 gram eritilmiş tereyağı(sıcak olmasın)
2 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılmış)
4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kase tahin
1 kase çekilmiş ceviz
1 kase şeker
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Şahane Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba alın, yoğurup 1-1,5 saat ılık bir ortamda mayalandırın.
Mayası gelen hamuru 9 bezeye ayırıp üzerini örtün.
İlk bezeden başlayıp servis tabağından biraz büyük olacak formda unlanmış tezgahta açılır.
Her tarafına gelecek halde tahin sürülür.
2 yemek kaşığı şeker her tarafına serpilir.
En son çekilmiş ceviz serpilir ve ucundan başlayarak rulo halinde sarılır.
Elimizle hafif uzatılır ve sonra burarak kıvırılır.
Tepsiye alınır ve 15-20 dakika tepsi mayası için bekletilir.
Üzerine ayrılan yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve süt ekleyip çırpılır mayası gelen çöreklerin üzerine sürülür.
Bol susam serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Kusursuz Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı