Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi İçin Malzemeler
18 adet baklava yufkası
1 kase dövülmüş ceviz
Toz şeker
Tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram tereyağ
Pudra şekeri
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben 18 baklava yufkası ile yaptım siz fırın tepsinize göre daha eksik veya fazla yapabilirsiniz.
Baklava yufkasının ilk katına eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ eritilmiş tereyağı karışımını sürelim.
2. Katınada aynı işlemi yapalım.
3. Katına tahin sürelim dövülmüş ceviz serpiştirelim ve 3 yemek kaşığı toz şeker serpiştirelim yufkanın kısa bölümünden sıkı olarak saralım ki daha kalın olsun ve dilimleyelim.
Fırın kağıdı olan tepsimize bütün yufkaları aynı şekilde yaparak dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim altı üstü kızarınca çıkartalım.
Soğuyunca pudra şekeri serpin. Kaldıkça güzelleşen çıtır ağızda dağılan bu lezzete doyamayacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun.
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
18 adet baklava yufkası
1 kase dövülmüş ceviz
Toz şeker
Tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram tereyağ
Pudra şekeri
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben 18 baklava yufkası ile yaptım siz fırın tepsinize göre daha eksik veya fazla yapabilirsiniz.
Baklava yufkasının ilk katına eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ eritilmiş tereyağı karışımını sürelim.
2. Katınada aynı işlemi yapalım.
3. Katına tahin sürelim dövülmüş ceviz serpiştirelim ve 3 yemek kaşığı toz şeker serpiştirelim yufkanın kısa bölümünden sıkı olarak saralım ki daha kalın olsun ve dilimleyelim.
Fırın kağıdı olan tepsimize bütün yufkaları aynı şekilde yaparak dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim altı üstü kızarınca çıkartalım.
Soğuyunca pudra şekeri serpin. Kaldıkça güzelleşen çıtır ağızda dağılan bu lezzete doyamayacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun.
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı