Tahinli Cevizli Rulolar (En Kolayından) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
2 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım paket yaşmaya
Bir fiske tuz
6-7 çay bardağı un
Tahinli harcı için
300 gram tahin (Acı olmasın)
125 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
Ceviz (İnce öğütülmüş)
Tahinli Cevizli Rulolar (En Kolayından) Tanımı Yapılışı
Hamuru için tüm gereçleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.30 dakika mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için tereyağını eritip sıcakken şekeri ekleyelim ki biraz erisin.
Cevizi ve tahini ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Mayası gelen hamuru çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve 8 eşit kesime bölelim.
Yeniden çok az un serperek tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine tahinli harcı sürelim ve üzerine birebir formda bir beze daha açım harç sürelim.
Tüm bezeleri bu formda yapalım bitirdikten sonra buzdolabına alalım 15 dakika dinlendirelim yapın donması için.
Yağın donduğundan emin olduktan sonra çok az un serperek hazırladığımı tahinli hamurumuzu tezgaha alıp ortada çevirerek 50 cm ve kare halinde açalım.
Açtıktan sonra hamuru rulo yapalım ve ikişer santimlik keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
Rulolarımız kabardıktan sonra 190 derecelik fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Kesinlikle denemeniz gereken çok kolay ve çok lezzetli bir tanımdır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hamuru için
2 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım paket yaşmaya
Bir fiske tuz
6-7 çay bardağı un
Tahinli harcı için
300 gram tahin (Acı olmasın)
125 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
Ceviz (İnce öğütülmüş)
Tahinli Cevizli Rulolar (En Kolayından) Tanımı Yapılışı
Hamuru için tüm gereçleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.30 dakika mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için tereyağını eritip sıcakken şekeri ekleyelim ki biraz erisin.
Cevizi ve tahini ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Mayası gelen hamuru çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve 8 eşit kesime bölelim.
Yeniden çok az un serperek tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine tahinli harcı sürelim ve üzerine birebir formda bir beze daha açım harç sürelim.
Tüm bezeleri bu formda yapalım bitirdikten sonra buzdolabına alalım 15 dakika dinlendirelim yapın donması için.
Yağın donduğundan emin olduktan sonra çok az un serperek hazırladığımı tahinli hamurumuzu tezgaha alıp ortada çevirerek 50 cm ve kare halinde açalım.
Açtıktan sonra hamuru rulo yapalım ve ikişer santimlik keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
Rulolarımız kabardıktan sonra 190 derecelik fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Kesinlikle denemeniz gereken çok kolay ve çok lezzetli bir tanımdır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun