Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
İçi için;
1,5 su bardağı tahin
1 kase toz şeker
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına suyu, sütü, toz şekeri ve mayayı koyup karıştırın.
10 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
Sıvı yağı, tuzu ekleyin, yavaş yavaş unu ek edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp iki katı olana kadar mayalandırın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın merdaneyle açın.
Tahini fırça ile hamurun üzerine sürün, toz şekeri serpin.
Tam ortasında bir delik açın ve içten dışa yanlışsız fotoğraftaki üzere sarın.
İnce uzun haldeki hamuru istediğiniz büyüklükte kendi etrafında sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerini örtüp 15 dk daha mayalandırın.
Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
İçi için;
1,5 su bardağı tahin
1 kase toz şeker
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına suyu, sütü, toz şekeri ve mayayı koyup karıştırın.
10 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
Sıvı yağı, tuzu ekleyin, yavaş yavaş unu ek edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp iki katı olana kadar mayalandırın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın merdaneyle açın.
Tahini fırça ile hamurun üzerine sürün, toz şekeri serpin.
Tam ortasında bir delik açın ve içten dışa yanlışsız fotoğraftaki üzere sarın.
İnce uzun haldeki hamuru istediğiniz büyüklükte kendi etrafında sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerini örtüp 15 dk daha mayalandırın.
Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun