Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler
150 gram margarin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 dolu yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık içi
3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir
Üzeri için;
Fındık
Biraz süt (Fındığı batırmak için)
Şerbeti için;
1 ,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlımıza şerbetinden başlayalım tencereye gerekli gereçleri alalım karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını büsbütün kısalım ve 10 dk kaynatıp, ocaktan alalım soğusun.
Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim ve üzerleri için fındığın ucunu süte batırıp, hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
Bunu yapmadanda dizebilirsiniz tabi ancak bu türlü üstünden düşmek üzere bir meselede kalmıyor ben bu biçimde yaparım daima.
Bütün hamuru hazırlayıp 180 derece çok uygun ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra şerbetini verelim ve biraz dinlendirelim. Afiyet olsun
Not: Şerbetini her tatlının üzerine gezdirerek döküyoruz esasen çabucak çekiyor karşıt çevirmenize veya tepsi kapatmanıza gerek yok birinci tepsiyi şerbetlerken şerbetin yarısını kullandım tepside birikeni devamlı kaşıkla tatlıların üzerine gezdirip şerbetini çabuk ve daha hoş çekmesini sağladım o denli tüm şerbeti dökmenize gerek yok fazla gelir ve dağılır kalan şerbeti de yeniden ikinci tepsiye uyguluyoruz hamuru şekillendirirken bezeyi bastırmadan yalnızca ortasına fındığı hafif bastırarak koyarsanız tatlınız ince olmaz ve şerbetlenince dağılma sorunu olmaz ince beze yapılan tatlı şerbeti aldığında dağılır dikkat edin lütfen bezeler top top kalsın
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 dolu yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık içi
3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir
Üzeri için;
Fındık
Biraz süt (Fındığı batırmak için)
Şerbeti için;
1 ,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlımıza şerbetinden başlayalım tencereye gerekli gereçleri alalım karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını büsbütün kısalım ve 10 dk kaynatıp, ocaktan alalım soğusun.
Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim ve üzerleri için fındığın ucunu süte batırıp, hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
Bunu yapmadanda dizebilirsiniz tabi ancak bu türlü üstünden düşmek üzere bir meselede kalmıyor ben bu biçimde yaparım daima.
Bütün hamuru hazırlayıp 180 derece çok uygun ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra şerbetini verelim ve biraz dinlendirelim. Afiyet olsun
Not: Şerbetini her tatlının üzerine gezdirerek döküyoruz esasen çabucak çekiyor karşıt çevirmenize veya tepsi kapatmanıza gerek yok birinci tepsiyi şerbetlerken şerbetin yarısını kullandım tepside birikeni devamlı kaşıkla tatlıların üzerine gezdirip şerbetini çabuk ve daha hoş çekmesini sağladım o denli tüm şerbeti dökmenize gerek yok fazla gelir ve dağılır kalan şerbeti de yeniden ikinci tepsiye uyguluyoruz hamuru şekillendirirken bezeyi bastırmadan yalnızca ortasına fındığı hafif bastırarak koyarsanız tatlınız ince olmaz ve şerbetlenince dağılma sorunu olmaz ince beze yapılan tatlı şerbeti aldığında dağılır dikkat edin lütfen bezeler top top kalsın
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı