Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
70 gram tereyağı veya margarin ( yaklaşık 2 tepeleme yemek kaşığı kadar )
2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 1,5 parmak eksik tahin

Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağı uygun bir tavaya alarak eritelim.
Üzerine unu ilave ederek kısık ateşte hiç bırakmadan karıştırarak kavuralım un kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar. Yaklaşık 15 dakika kadar.
Kavrulan unun üzerine pudra şekerini ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Üzerine tahin ilave ederek güzelce karıştıralım burası önemli çok güzel bir şekilde karıştıralım.
Uygun küçük bir tepsiye bastıra bastıra yayalım.
Tepsinin altını yağlı kağıt veya streç film ile kaplarsanız helvanın tepsiden daha pürüzsüz çıkmasını sağlarsınız.
Buzdolabına kaldırarak 4-5 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
İsteğinize bağlı helvanızın içine yarım çay bardağı fıstık ceviz vs ekleyebilirsiniz.

İsteğe bağlı tepsinin veya kalıbın alt tabanına fıstık ceviz vs serpebilirsiniz.

Ocağın altı muhakkak kısık ateşte olmasına dikkat edelim çok çabuk yanar ve helva beyaz bir şekilde kalmaz.

Helvayı kalıba bir defada değil azar azar ekleyerek iyice bastıra bastıra kalıba iyice sıkıştırarak ilave ettim ki hem şekli hemde daha pürüzsüz bir görünüm sağlaması için.

Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt