Son konular

Tahinli Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın toz şeker (dilerseniz piştikten sonra balda karıştırabilirsiniz şeker yerine)
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı+ 1 yemek kaşığı yarısının yarısı kadar un (yani 1, 25 yemek kaşığı un )
1 çay bardağına yakın tahin (ben tahin şişesinin katı kalan tabanını kullandım )
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
Üzerini süslemek ve tatlandırmak için:
Ceviz
Tarçın
Hindistan cevizi

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şimdi bu ölçüleri 2 ile çarpıp daha fazla yapabilirsiniz.
Benim sütüm az kaldığı ve tatlı krizim tuttuğu için az yaptım.
Az bile yapmış olsanız en küçük kase ile 6 adet çıkıyor, fotoğraflardan göreceksiniz.
Tahin hariç hepsini soğuk süt ile bir hoş çırpın ve ocağa koyun. Kaynayana kadar çırpın.
İçine de pudra şekeri falan koymayın hiç gerek yok.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve tahini ekleyin. Tahini biraz eritmeye çalışın.
Veee son: blender tutun ve kaselere koyun. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra zıt çevirin ve süsleyin.
Ceviz ve tarçın inanılmaz yakışıyor
Mutlu son favoriniz olacak deneyin, pişman olmayacaksınız.Tam ölçülü tanım
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt