Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Şerbeti için
1.5 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı şeker
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tazeliğini uzun süre koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tarif mutlaka deneyin.
Öncelikle şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Tavamıza sıvı yağını ve tereyağını ekleyip erimeye bırakalım.
Eridikten sonra unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
İstediğimiz renge gelene kadar karıştırarak kavuralım.
Daha sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım.
Sonra tahini ekleyip karıştıralım ocaktan alıp şekil verip servis edelim.
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Şerbeti için
1.5 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı şeker
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tazeliğini uzun süre koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tarif mutlaka deneyin.
Öncelikle şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Tavamıza sıvı yağını ve tereyağını ekleyip erimeye bırakalım.
Eridikten sonra unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
İstediğimiz renge gelene kadar karıştırarak kavuralım.
Daha sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım.
Sonra tahini ekleyip karıştıralım ocaktan alıp şekil verip servis edelim.
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı