SoruCevap
Yeni Üye
Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıp güzelce yoğurun
1 saat mayalandırın.
Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun, gerekirse un ekleyebilirsiniz.
Şekil verdikten sonra yağlı kâğıt ile birlikte pişirme kabına alalım.
Üzerine un serpip kesikler atalım.
30 dk üzeri kapalı formda mayalandıralım.
180 derece fırında 40 dk kapağı kapalı biçimde pişirelim.
40 dk dan sonra 15 dk kapağı açık halde pişirelim.
Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıp güzelce yoğurun
1 saat mayalandırın.
Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun, gerekirse un ekleyebilirsiniz.
Şekil verdikten sonra yağlı kâğıt ile birlikte pişirme kabına alalım.
Üzerine un serpip kesikler atalım.
30 dk üzeri kapalı formda mayalandıralım.
180 derece fırında 40 dk kapağı kapalı biçimde pişirelim.
40 dk dan sonra 15 dk kapağı açık halde pişirelim.
Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı