Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı limon suyu
20 gr yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar arkadaş çok beğenerek yaptığım tam buğday unlu ekmeğin tarifini vermek istiyorum,
Yaş mayayı 1 bardak ılık sütle eritin ,su hariç tüm malzemeleri aynı kapta karıştırın yoğurun elinize biraz yapışan hamur oluncaya kadar su ekleyin .
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp,45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru toparlayıp yuvarlak hale getirdikten sonrayağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerine un serperek nemli bir ortamda 45- 50 dakika daha mayalandırın
Mayalanın hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Üstü kızarmaya başladıktan sonra fırını kapatıp üzerine bi bezle örtün bu bez hem ekmeğinizin ömrünü uzatacak hemde yumuşak bi tad bırakacaktır afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı limon suyu
20 gr yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar arkadaş çok beğenerek yaptığım tam buğday unlu ekmeğin tarifini vermek istiyorum,
Yaş mayayı 1 bardak ılık sütle eritin ,su hariç tüm malzemeleri aynı kapta karıştırın yoğurun elinize biraz yapışan hamur oluncaya kadar su ekleyin .
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp,45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru toparlayıp yuvarlak hale getirdikten sonrayağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerine un serperek nemli bir ortamda 45- 50 dakika daha mayalandırın
Mayalanın hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Üstü kızarmaya başladıktan sonra fırını kapatıp üzerine bi bezle örtün bu bez hem ekmeğinizin ömrünü uzatacak hemde yumuşak bi tad bırakacaktır afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı