Tam Buğday Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tam Buğday Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar tam buğday unu
12 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Susam
Çörekotu

Tam Buğday Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç sinemayla kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit kesime bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Sonra elimizle incecik açıp öne gerçek bir kere katlayıp d harfi oluşturuyoruz.
İçerisine istediğimiz malzemeyi ekledikten sonra aşağıdan üst rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar üzere uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt