Tam Buğday Unlu Açma Tarifi İçin Malzemeler
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar tam buğday unu
12 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Susam
Çöreotu
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne doğru bir kez katlayıp d harfi oluşturuyoruz. İçerisine istediğimiz malzemeyi ekledikten sonra aşağıdan yukarı rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar gibi uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar tam buğday unu
12 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Susam
Çöreotu
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne doğru bir kez katlayıp d harfi oluşturuyoruz. İçerisine istediğimiz malzemeyi ekledikten sonra aşağıdan yukarı rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar gibi uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı