Tam Buğday Unlu Açma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi İçin Malzemeler
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı kadar tam buğday unu
12 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Susam
Çöreotu

Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
İçine 1 yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Azar azar un eklemeye başlıyoruz. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Büyük bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne doğru bir kez katlayıp d harfi oluşturuyoruz. İçerisine istediğimiz malzemeyi ekledikten sonra aşağıdan yukarı rulo haline getiriyoruz.
Sonra simit yapar gibi uçlarını birleştiriyoruz.
Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Açma Tanımı İçin Gereçler 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket maya 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı kadar un 12 tatlı kaşığı tereyağı Susam Çörekotu Açma Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bir çırpma kabında 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tam Buğday Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket maya 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı kadar tam buğday unu 12 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine; Susam Çörekotu Tam Buğday Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Yumuşacık Tam Buğday Unlu Poğaca Tarifi İcin Malzemeler *1 su bardağı ılık su *1 su bardağı sut *Yarım su bardağı zeytinyağı *1 yemek kaşığı kuru maya *2 yemek kaşığı sirke *1,5 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı toz şeker *Yarım kalıp beyaz peynir *2,5 su bardağı tam buğday unu *3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı tam buğday unu İç harcı: Beyaz peynir Kekik Üzeri için: Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısı Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller 5 buçuk su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı süt ( ılık) 1 buçuk su bardağı (ılık) 2 yemek kaşığı toz maya 1 buçuk tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı 3 yemek kaşığı chia tohumu 3 yemek kaşığı keten tohumu 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt