Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Kiş hamuru için malzemeler;
200 gr tereyağı
1 su bardağı soğuk su
2 su bardağı un
3 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
Kiş harcı için malzemeler;
1 paket krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
1 kase ıspanak ince doğranmış
1 adet kuru soğan ince doğranmış
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına hamuru için tereyağı su ve unu alalım ayrı bir kapta yumurta sarısı ve tuzu çırpalım .
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım yoğurduğumuz hamuru streç filme saralım 1 saati buzdolabında bekletelim.
İç harcı için uygun bir pişirme kabına soğan kabak ve ıspanağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım .
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Soğuyan harcın üzerine yumurta sarılarını ,kremayı, tuz ,karabiber ve pul biberi ilave edip çırpalım ve karıştıralım.
Buzdolabında kis hamurunu çıkartalım yağlanmış tart kalıbına eşit bir şekilde bastırarak yerleştirelim.
Heryerini çatalla delelim .
Üzeri kızarana kadar 180° ayarlanmış fırında pişirelim.
Piştikten sonra fırından alalım, üzerine hazırladığımız harcı dökelim.
Üzerine kaşar peyniri de ilave edip tekrar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kiş hamuru için malzemeler;
200 gr tereyağı
1 su bardağı soğuk su
2 su bardağı un
3 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
Kiş harcı için malzemeler;
1 paket krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
1 kase ıspanak ince doğranmış
1 adet kuru soğan ince doğranmış
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına hamuru için tereyağı su ve unu alalım ayrı bir kapta yumurta sarısı ve tuzu çırpalım .
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım yoğurduğumuz hamuru streç filme saralım 1 saati buzdolabında bekletelim.
İç harcı için uygun bir pişirme kabına soğan kabak ve ıspanağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım .
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Soğuyan harcın üzerine yumurta sarılarını ,kremayı, tuz ,karabiber ve pul biberi ilave edip çırpalım ve karıştıralım.
Buzdolabında kis hamurunu çıkartalım yağlanmış tart kalıbına eşit bir şekilde bastırarak yerleştirelim.
Heryerini çatalla delelim .
Üzeri kızarana kadar 180° ayarlanmış fırında pişirelim.
Piştikten sonra fırından alalım, üzerine hazırladığımız harcı dökelim.
Üzerine kaşar peyniri de ilave edip tekrar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı