Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı tam buğday unu
İç harcı:
Beyaz peynir
Kekik
Üzeri için:
Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu alıyoruz.
Üzerine maya ve tozşekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Yumurta ve tuzuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Üzerine unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak br hamur yoğuruyoruz.
Un az gelirse biraz daha ilave edebiliriz.
Mayalanması için kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika).
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine kekikli peynir karışımını koyup istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Çok az sütle çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu ölçülerde boyutuna göre 16-18 adet poğaça çıkıyor.
Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı tam buğday unu
İç harcı:
Beyaz peynir
Kekik
Üzeri için:
Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu alıyoruz.
Üzerine maya ve tozşekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Yumurta ve tuzuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Üzerine unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak br hamur yoğuruyoruz.
Un az gelirse biraz daha ilave edebiliriz.
Mayalanması için kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika).
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine kekikli peynir karışımını koyup istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Çok az sütle çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu ölçülerde boyutuna göre 16-18 adet poğaça çıkıyor.
Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı