SoruCevap
Yeni Üye
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
2 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı küçültülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
4 adet küçük muz
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçler oda sıcaklığında olmalı.
Yumurta ve şeker güzelce 2 dakika evvel düşük sonra yüksek evrede çırpılır.
Un elenerek eklenir. Bütün materyaller eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına yahut muffin kalıplarına konulur. Benim yaptığımdan 21 tane muffin kalıbı çıktı.
Evvelden ısıtılmış fırında 150 derecede 50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
2 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı küçültülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
4 adet küçük muz
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçler oda sıcaklığında olmalı.
Yumurta ve şeker güzelce 2 dakika evvel düşük sonra yüksek evrede çırpılır.
Un elenerek eklenir. Bütün materyaller eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına yahut muffin kalıplarına konulur. Benim yaptığımdan 21 tane muffin kalıbı çıktı.
Evvelden ısıtılmış fırında 150 derecede 50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı