Son konular

Tam Kıvamında Aşure

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler
750 gram aşurelik buğday
200 gram fasulye
200 gram nohut
150 gram pirinç
2,5 kg toz şeker
1 su bardağı süt
150 gram kayısı
150 gram üzüm
150 gram kuş üzümü
1 tane yumuşak olmayan şeftali
5 adet mürdüm eriği
1 limon kabuğu rendesi
Tarçın
Fındık ceviz (İsteğe nazaran nar)
Sıcak su

Tam Kıvamında Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan nohut fasulye ve buğdayı ıslatalım.
Islattığımız gereçleri sonraki gün haşlayalım.
Büyük bir tencereye evvel buğdayı alalım ve üzerine sıcak su ekleyip haşlayalım.
Akabinde haşladığımız fasulye ve nohutları da ekleyelim.
Akabinde kayısı, pirinç üzüm ve kuş üzümü limon rendesi ekleyelim suyu azaldıkca sıcak su desteği yapalım.
Bi taşım kaynadıktan sonra soyup küp küp doğradığımız şeftali ve eriği de ekleyelim bi su bardağı da sütümüzü ekleyelim. Dileyen daha fazla da süt kullanabilir yada hiç kullanılamayabilir şekerimizi de ekleyelim güzelce özdeşleşip kaynayınca altını kapatıp taslara doldurabilirsiniz.
Biraz soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. Not: su azaldıkça ekleyin ve ocağınız kısık olsun.
 
Üst Alt