Son konular

Tam Kıvamında Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler
7 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 ,5 su bardağı fındık
1 ,5 su bardağı çiğ badem
1 ,5 su bardağı tuzsuz fıstık
1 ,5 su bardağı kuru üzüm
1 ,5 su bardağı kayısı doğranmış
2 adet doğranmış elma
1 su bardağı süt
6su bardağı şeker
Bir fiske tuz

Tam Kıvamında Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir geceden evvel nohut fasulye ve buğday başka ayrı kaplarda ıslatılır.
Akabinde fasulye, nohut düdüklüde 10 dakika pişirilir suyu süzüp kenara alıyoruz.
Büyük bir tencereden buğdayı berrak su ölünceye kadar yıkıyoruz ve tenceremize aktarıyoruz.
Üzerini kapatacak halde şu ekleyip pişiriyoruz su çektikçe ekliyoruz, buğday patlamış formda ölünce haşladığımız nohut, fasulye, ekleyip bir 15 dakika o biçimde kaynatıyoruz.
Akabinde fındık, fıstık, badem, kuru üzüm, kayısı, elma ve bir bardak süt ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz ve şekeri bir fiske tuzu da ek edip kaynamaya bırakıyoruz 15 dakika kadar.
Yoğunlaştıkça kaynar su eklemeyi ihmal etmeyiniz.
Piştikten sonra altını kapatıp ister soğuk ister sıcak kaselere paylaştırıp istediğiniz halde süsleyebilirsiniz afiyetler olsun.
Daha çok pratik tarifler için beğenip kaydetmeyi ve takip etmeyi unutmayın .
Not isteğe nazaran farklı yemiş farklı meyve farklı süslemeler yapabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı şeker 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı fasulye 1 kase incir 1 kase kayısı kurusu 1 kase kuş üzümü 1 kase sarı üzüm 1-2 portakal kabuğu 2-3 tane karanfil(isteğe bağlı) Üzeri için Fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1 su bardağından biraz az fındık 2 litre su (buğdayları pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler 750 gram aşurelik buğday 200 gram fasulye 200 gram nohut 150 gram pirinç 2,5 kg toz şeker 1 su bardağı süt 150 gram kayısı 150 gram üzüm 150 gram kuş üzümü 1 tane yumuşak olmayan şeftali 5 adet mürdüm eriği 1 limon kabuğu rendesi Tarçın Fındık ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-4 su bardağı kadar haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış fasulye 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı siyah kuru üzüm(isteğe bağlı) 1 su bardağı kuru incir (küp doğranmış) 1 su bardağı kuru kayısı (küp doğranmış) 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt