Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler
7 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 ,5 su bardağı fındık
1 ,5 su bardağı çiğ badem
1 ,5 su bardağı tuzsuz fıstık
1 ,5 su bardağı kuru üzüm
1 ,5 su bardağı kayısı doğranmış
2 adet doğranmış elma
1 su bardağı süt
6su bardağı şeker
Bir fiske tuz
Tam Kıvamında Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir geceden evvel nohut fasulye ve buğday başka ayrı kaplarda ıslatılır.
Akabinde fasulye, nohut düdüklüde 10 dakika pişirilir suyu süzüp kenara alıyoruz.
Büyük bir tencereden buğdayı berrak su ölünceye kadar yıkıyoruz ve tenceremize aktarıyoruz.
Üzerini kapatacak halde şu ekleyip pişiriyoruz su çektikçe ekliyoruz, buğday patlamış formda ölünce haşladığımız nohut, fasulye, ekleyip bir 15 dakika o biçimde kaynatıyoruz.
Akabinde fındık, fıstık, badem, kuru üzüm, kayısı, elma ve bir bardak süt ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz ve şekeri bir fiske tuzu da ek edip kaynamaya bırakıyoruz 15 dakika kadar.
Yoğunlaştıkça kaynar su eklemeyi ihmal etmeyiniz.
Piştikten sonra altını kapatıp ister soğuk ister sıcak kaselere paylaştırıp istediğiniz halde süsleyebilirsiniz afiyetler olsun.
Daha çok pratik tarifler için beğenip kaydetmeyi ve takip etmeyi unutmayın .
Not isteğe nazaran farklı yemiş farklı meyve farklı süslemeler yapabilirsiniz.
7 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 ,5 su bardağı fındık
1 ,5 su bardağı çiğ badem
1 ,5 su bardağı tuzsuz fıstık
1 ,5 su bardağı kuru üzüm
1 ,5 su bardağı kayısı doğranmış
2 adet doğranmış elma
1 su bardağı süt
6su bardağı şeker
Bir fiske tuz
Tam Kıvamında Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir geceden evvel nohut fasulye ve buğday başka ayrı kaplarda ıslatılır.
Akabinde fasulye, nohut düdüklüde 10 dakika pişirilir suyu süzüp kenara alıyoruz.
Büyük bir tencereden buğdayı berrak su ölünceye kadar yıkıyoruz ve tenceremize aktarıyoruz.
Üzerini kapatacak halde şu ekleyip pişiriyoruz su çektikçe ekliyoruz, buğday patlamış formda ölünce haşladığımız nohut, fasulye, ekleyip bir 15 dakika o biçimde kaynatıyoruz.
Akabinde fındık, fıstık, badem, kuru üzüm, kayısı, elma ve bir bardak süt ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz ve şekeri bir fiske tuzu da ek edip kaynamaya bırakıyoruz 15 dakika kadar.
Yoğunlaştıkça kaynar su eklemeyi ihmal etmeyiniz.
Piştikten sonra altını kapatıp ister soğuk ister sıcak kaselere paylaştırıp istediğiniz halde süsleyebilirsiniz afiyetler olsun.
Daha çok pratik tarifler için beğenip kaydetmeyi ve takip etmeyi unutmayın .
Not isteğe nazaran farklı yemiş farklı meyve farklı süslemeler yapabilirsiniz.