Tam Kıvamında Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
200 ml 8 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Tam Kıvamında Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 su bardağı suyu ve az yıkanmış pirincimizi (kıvam alması için) bi tencereye alıp orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken pirinçlerimizin içine 7 su bardağı sütümüzü ekleyip yarım saat pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta 1 paket şekerli vanilya ve 1 yemek kaşığı nişastanın içine 1 su bardağı süt ekleyip çırpıyoruz.
Karışımı yavaş yavaş sütlacımızın içine boşaltıp 10 dk daha kaynatıyoruz.
1 su bardağı şeker ekleyip 10 dk daha kaynatıp istediğimiz kıvama gelince altını kapatıyoruz.
Bu ölçülerden yaklaşık 7 8 adet sütlaç çıkarıyorum.
Güveç kaplarına bölüştürdüğümüz sütlaçlarımızı 220 derece evvelden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletiyoruz.Şimdiden çokça afiyet olsun .
Not;Sütlacımızı pişme kademesinde sık sık denetim edelim zira sür kaynadıkça köpürüp yapabiliyor.Pirinçleri çok yıkamıyoruz. Sütlacımız asıl kovamı pirincimizi nişastasından alacak.
Tam Kıvamında Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
200 ml 8 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Tam Kıvamında Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 su bardağı suyu ve az yıkanmış pirincimizi (kıvam alması için) bi tencereye alıp orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken pirinçlerimizin içine 7 su bardağı sütümüzü ekleyip yarım saat pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta 1 paket şekerli vanilya ve 1 yemek kaşığı nişastanın içine 1 su bardağı süt ekleyip çırpıyoruz.
Karışımı yavaş yavaş sütlacımızın içine boşaltıp 10 dk daha kaynatıyoruz.
1 su bardağı şeker ekleyip 10 dk daha kaynatıp istediğimiz kıvama gelince altını kapatıyoruz.
Bu ölçülerden yaklaşık 7 8 adet sütlaç çıkarıyorum.
Güveç kaplarına bölüştürdüğümüz sütlaçlarımızı 220 derece evvelden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletiyoruz.Şimdiden çokça afiyet olsun .
Not;Sütlacımızı pişme kademesinde sık sık denetim edelim zira sür kaynadıkça köpürüp yapabiliyor.Pirinçleri çok yıkamıyoruz. Sütlacımız asıl kovamı pirincimizi nişastasından alacak.
Tam Kıvamında Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı