Tam Kıvamında Güllaç | Soya Soslu Tavuk | Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi | İftar Menüleri

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Kullanılan su bardağı 200 ml
Soya soslu tavuk
500 gr tavuk göğsü
Marine sosu için;
2 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tepeleme)
Yarım çay kaşığı toz sarımsak
Domatesli bulgur pilavı;
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (orta boy)
1 tatlı kaşığı domates salçası (tepeleme)
3 adet domates (orta boy)
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
1 çay kaşığı şeker (silme)
Cevizli güllaç;
400 gr güllaç yaprağı ( 11 adet )
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
200gr ceviz
Üzerini süslemek için:
Çilek ve ceviz
Herkese merhaba! ramazan ayı için birbirinden lezzetli menülerle karşınızda olmaya devam edeceğiz arkadaşlar. Birinci iftar menüsüne ana yemek olarak; çok lezzetli bir tavuk yemeği olan soya soslu tavuk yanına da domatesli bulgur pilavı yaptık. Tatlı olarak da kıvamı çok yerinde, şeker oranı istikrarlı, bol cevizli bir güllaç yaptık. Tanımlarımı deneyip beğenirseniz ne keyifli bana hepinize şimdiden güzel iftarlar….

Soya soslu tavuk tanımı :
Tavuk kesimlerini görüntüdeki üzere yarım santimlik dilimlere ayıralım. Akabinde marine sosu için gereken tüm materyalleri geniş bir kaba alalım ve tüm lezzetler bir ortaya gelene kadar karıştıralım. Daha sonra dilimlediğimiz tavukları sosun içine aktaralım. Tavukların tamamının sosa bulanmasını sağlayalım. Üzerini streç sinema ile kapattıktan sonra buzdolabında 8 saat dinlendirelim. Vaktiniz yok ise süreyi 4 saate kadar düşürebilirsiniz. Gereğince dinlenen tavukları kızartma evresine geçmeden yarım saat evvel buzdolabından çıkaralım. Kızartmak için kullanacağımız tavayı ocağa alıp büsbütün ısınana kadar bekleyelim. Tava ısındığında tavuk dilimlerinin her iki tarafını 1-2dk mühürleyelim. Akabinde ocağı kısık ateşe getirip birkaç defa çevirerek büsbütün piştiğinde ocaktan alabilirsiniz.
Domatesli bulgur pilavı :
Pilav için tavamızı ocağa alalım. İçine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ek edelim. Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı da ekleyip soğanlar karamelize olana dek orta ara karıştırarak kavuralım. Daha sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip 1-2dk daha kavuralım. Akabinde kabuğunu soyup küp küp doğranmış 3 adet domatesi ek edelim. Domateslerin üzerine silme 1 çay kaşığı toz şeker ekledikten sonra domatesler büsbütün yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Sırada bulgurumuz var; 2 su bardağı bulguru ekleyelim. Son olarak 1 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı da sıcak su ek ettikten sonra karıştırın ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadığında kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe getirelim. Kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar pişirelim.
Güllaç tanımı :
Güllacın şerbeti için, 2 lt sütü ve 2 su bardağı toz şekeri tencereye alalım. Ocakta içindeki şeker eriyene kadar ısıtalım. Sütün sıcaklığı, ne çok sıcak ne de ılık olmalı. Sıcağa yakın ılıklıkta olacak arkadaşlar. Şöyle de tanım edebiliriz; konutunuzda yoğurt mayalıyorsanız şayet mayalama ısısında, serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta diyebiliriz. Sütü tanım ettiğim üzere ısıttıktan sonra güllacı hazırlayacağımız tepsinin yanına alalım. ( benim kullandığım tepsinin uzunluğuna nazaran güllaç yaprakları büyük kaldı, o yüzden yaprakları kırarak yerleştirdim. ) yerleştirmeye başlamadan evvel tepsinin tabanına bir kepçe süt dökelim. Yapraklardan birini kıralım ve parlak yeri üste gelecek halde yaprağın tamamını yerleştirelim. Gerisinden üstüne süt gezdirip ıslatalım. Parmağımızın ucuyla yavaşça bastırıp kenarlarının da büsbütün dolduğundan emin olalım. Yaprakların 6 adedini birebir formda yerleştirdikten sonra ortasına iri kıyılmış ceviz yerleştirelim. Kalan yaprakları da kırıp ıslatarak birebir formda yerleştirelim. Kalan sütü de üzerine döküp üzerini streçle kapatalım. Buzdolabına kaldırıp sütünü çekene kadar yaklaşık 2 saat dinlendirelim. Akabinde istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Birbirinden lezzetli bu tanımların ayrıntılı görüntüsünü aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilir, kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuk Eşliğinde Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için 3 su bardağı iri bulgur 3 adet domates 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 6 su bardağı sıcak su Tavuk İçin Yarım kg tavuk baget 2 adet patates 5 adet kuru soğan Tavuk sosu için 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı pilavlık bulgur 3 su bardağı su 1 küçük boy kuru soğan 3 adet yeşil biber 2 orta boy domates (kabukları soyulmuş) 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ 2 yemek ķaşığı tereyağ 1 dolu yemek kaşığı domates salçası Tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı bulgur 6 su bardağı su Yarım çay bardağı yağ 1 adet kalın uzun biber 4 adet olağan uzunluk domates 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tutam kimyon 2 tatlı kaşığı tuz Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler Kullanılan su bardağı 200ml 400 gr güllaç yaprağı 2 litre süt 2 su bardağı toz şeker 200 gram ceviz (birazını üzerini süslemek için ayırdım.) Üzerine: Çilek Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Güllacın şerbeti için, 2litre sütü ve 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 kuru soğan 1 yeşil biber 2 domates yada yarım su bardağı domates sosu 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın) 3 su bardağı kaynar su Tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt