Tam Kıvamında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
12 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
1 ,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz,fındık,fıstık
Üzeri için
Nar,vişne yahut frambuaz
Antep fıstığı
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye süt ve şekeri alalım.
Ocakta şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
El yakmayacak kıvama geldikten sonra ocaktan alalım ve tepsimizde kırdığımız, parlak yüzeyi üste gelen güllaçların üzerini ıslatacak kadar ekleyelim.
6 katı da ıslattıktan sonra üzerine cevizi ekleyelim (diğerleri tercihe bağlıdır, karışık materyalli de çok hoş oldu ).
Aynı süreci tekrarlayalım.
Buzdolabında bir mühlet dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
1 ,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz,fındık,fıstık
Üzeri için
Nar,vişne yahut frambuaz
Antep fıstığı
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye süt ve şekeri alalım.
Ocakta şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
El yakmayacak kıvama geldikten sonra ocaktan alalım ve tepsimizde kırdığımız, parlak yüzeyi üste gelen güllaçların üzerini ıslatacak kadar ekleyelim.
6 katı da ıslattıktan sonra üzerine cevizi ekleyelim (diğerleri tercihe bağlıdır, karışık materyalli de çok hoş oldu ).
Aynı süreci tekrarlayalım.
Buzdolabında bir mühlet dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı