Tam Kıvamında Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irm
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
125 gr oda ısısında tereyağı
5 çay bardağı un denetimli ekleyelim.
Şerbeti ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Az limon suyu
Tam Kıvamında Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Şerbet materyallerini tencereye alıp kaynatın.
Hamur için tüm sıvılar karıştırılır.
Akabinde irmik ve denetimli biçimde un ekleyip yoğuralım.
Yumuşak bir hamur elde edelim, istediğiniz form verip fırın tepsimize dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla üzerini çizikler atalım.
175 derecede pişirelim.
Şekerparemiz fırından çıkınca soğuyan şerbeti dökelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Tam Kıvamında Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irm
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
125 gr oda ısısında tereyağı
5 çay bardağı un denetimli ekleyelim.
Şerbeti ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Az limon suyu
Tam Kıvamında Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Şerbet materyallerini tencereye alıp kaynatın.
Hamur için tüm sıvılar karıştırılır.
Akabinde irmik ve denetimli biçimde un ekleyip yoğuralım.
Yumuşak bir hamur elde edelim, istediğiniz form verip fırın tepsimize dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla üzerini çizikler atalım.
175 derecede pişirelim.
Şekerparemiz fırından çıkınca soğuyan şerbeti dökelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Tam Kıvamında Gerçek Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı