Tam Kıvamında Harika Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
200 gram margarin
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için;
Toz antep, çekişmek fındık yada ceviz
Tam Kıvamında Harika Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ocağımızın altını kısık ateşte açıp önce margarini tenceremize ekliyoruz.
Eridikten sonra unu ilave edip kavuruyoruz.
Bu kavurma işlemine uzunca bir süre kısık ateşte devam ediyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş çırparak ekliyoruz.
Pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Şekeri ve vanilyayı da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Helvamız göz göz olmaya başladıktan sonra artık pişmiş demektir.
Ben porsiyonluk güveç kapları tercih ettim ama dilerseniz borcam da kullanabilirsiniz.
Helvayı güveç kaplarına payladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sadece üst pişirmede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı, fındık yada cevizle süsleyebilirsiniz. Şimdiden tarifimi deneyen herkese afiyet olsun
Tam Kıvamında Harika Süt Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram margarin
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için;
Toz antep, çekişmek fındık yada ceviz
Tam Kıvamında Harika Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ocağımızın altını kısık ateşte açıp önce margarini tenceremize ekliyoruz.
Eridikten sonra unu ilave edip kavuruyoruz.
Bu kavurma işlemine uzunca bir süre kısık ateşte devam ediyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş çırparak ekliyoruz.
Pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Şekeri ve vanilyayı da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Helvamız göz göz olmaya başladıktan sonra artık pişmiş demektir.
Ben porsiyonluk güveç kapları tercih ettim ama dilerseniz borcam da kullanabilirsiniz.
Helvayı güveç kaplarına payladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sadece üst pişirmede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı, fındık yada cevizle süsleyebilirsiniz. Şimdiden tarifimi deneyen herkese afiyet olsun
Tam Kıvamında Harika Süt Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı