Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Üzeri için;
Antep fıstığı
Tarçın
İsteğe göre
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tereyağı ve sıvı yağını tencere veya teflon tavaya koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz yağlar yanmasın dikkat edin.
Sonra irmiği ekleyip, kavuruyoruz baya bir kavurmamız lazım yoksa güzel olmaz.
Süt ve şekeri herhangi bir kapta çırpıyoruz.
Kavrulan irmiğimizin üstüne süt ve şeker karışımını ekliyoruz çorba gibi sulu olacak ilk aşamada.
Dibi tutmasın diye koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kıvamı olduğunda ocağın altını kapatıp irmiğin üstüne havlu peçete veya havlu koyuyoruz kapağı kapatıyoruz ikiside yoksa tencere kapağı yeterlidir.
Tabağa koyup, dilerseniz antep fıstığı veya tarçın ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Üzeri için;
Antep fıstığı
Tarçın
İsteğe göre
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tereyağı ve sıvı yağını tencere veya teflon tavaya koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz yağlar yanmasın dikkat edin.
Sonra irmiği ekleyip, kavuruyoruz baya bir kavurmamız lazım yoksa güzel olmaz.
Süt ve şekeri herhangi bir kapta çırpıyoruz.
Kavrulan irmiğimizin üstüne süt ve şeker karışımını ekliyoruz çorba gibi sulu olacak ilk aşamada.
Dibi tutmasın diye koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kıvamı olduğunda ocağın altını kapatıp irmiğin üstüne havlu peçete veya havlu koyuyoruz kapağı kapatıyoruz ikiside yoksa tencere kapağı yeterlidir.
Tabağa koyup, dilerseniz antep fıstığı veya tarçın ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı