Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İcin Malzemeler Keki icin Malzemeler;
*4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sut (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
Sosu icin Malzemeler;
*34 (bir yarımir ceyrek) su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Kekin Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice cırpıyoruz
*Sut ve sıvıyağı ekleyip cırpalım
*Un, kabartma tozu ,vanilyayı ekleyelim cırpalım Kekimiz cok cıvık olacak un ilavesi yapmayalım
*Kare borcamı yağlayıp hafif unladıktan sonra dokelim
*Onceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk kadar pişirelim Her fırının ısıması pişirme suresi farklı olacağı icin kontrollu pişirelim
*En az yarım saat acmayalım
*Kekimiz pişmeye yakın sosumuzu hazırlayalım
*Kekimiz pişince once dilimleyelim ardından kek sıcakken sosta sıcakken dokelim
*Kek sosu cekip yarım saat kadar dinlendikten sonra susleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sut (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
Sosu icin Malzemeler;
*34 (bir yarımir ceyrek) su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Kekin Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice cırpıyoruz
*Sut ve sıvıyağı ekleyip cırpalım
*Un, kabartma tozu ,vanilyayı ekleyelim cırpalım Kekimiz cok cıvık olacak un ilavesi yapmayalım
*Kare borcamı yağlayıp hafif unladıktan sonra dokelim
*Onceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk kadar pişirelim Her fırının ısıması pişirme suresi farklı olacağı icin kontrollu pişirelim
*En az yarım saat acmayalım
*Kekimiz pişmeye yakın sosumuzu hazırlayalım
*Kekimiz pişince once dilimleyelim ardından kek sıcakken sosta sıcakken dokelim
*Kek sosu cekip yarım saat kadar dinlendikten sonra susleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun