Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo kabak ( soyulmuş doğranmış hali ile)
4,5- 5 su bardağı şeker ( damak tadınıza göre çoğaltıp azalta bilirsiniz)
1 küçük kahve fincanı üzüm pekmezi

Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyulmuş doğranmış kabakları tencereye alalım .
Üzerine toz şekeri ilave ederek bir gece veya en az 6-7 saat şeker eriyip suyunu salması için bekletelim.
Bekleme süresinin ardından tenceremizin kapağını kapatarak ocağa alalım ( bu esnada kontrollü olalım taşmasın) kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapağı açalım pekmezi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.
Uygun bir tepsiye alarak önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirelim ( bu aşama herkesin fırınına göre değişebilir ) fırını kapatarak 15 dakika kapattığımız fırının içinde ılımaya bırakalım.
İstediğiniz soğukluğa geldikten sonra servis edebilirsiniz.
Ceviz ve tahin ile servis edebilirsiniz. Kaymak ayrı yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.
Her kabağın pişme süresi değişebilir kontrollü olmakta fayda var.

Kabakları mümkünse üst üste gelmeyecek şekilde tencereye yerleştirelim.

Eğer beklemeye vaktiniz yok hemen hazırlamak istiyorsanız yarım su bardağı su ekleyerek pişire bilirsiniz.

Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt