Son konular

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 mandalina kabuğu kullandım portakal da olur
1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk veriyor)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım şerbet ılık olacak.
Su ve şekeri tencereye alın, eriyinceye kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca 1 dilim limon ilave edip altını kısın ve 15 dakika kaynatıp altını kapatın ılınmaya bırakın.
Hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın köpük köpük oluncaya kadar.
Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
İrmik, un, kabartma tozu vanilya zerdeçal ve mandalina kabuklarını ilave edin dilerseniz portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz ben mandalina kabuğunu rondodan geçirdim.
Hazırlanan hamuru yağladığımız yuvarlak borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan şerbeti dökelim.
Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin serin serin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt