Tam Kıvamında Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Tepsi altı için;
2 paket hindistan cevizi
Kakaolu muhallebi için ;
5 bardak süt
1 bardak şeker
1,5 bardak un
2 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı sanayağ
1 paket vanilya
İç dolgu için;
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Tam Kıvamında Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırın tepsisinin alt tabanını hindistan ceviz ile kapatın.
Sonar bir tencere süt, un, şeker, kakao koyun kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Kaynayan muhallebiyi vanilya, yağ ekleyin uygunca karıştırın topaklanma olmasın.
Ateş üzerinden aldığınız muhallebiyi tepsinin üstüne dökün ve güzelce dağıtın üzerine.
Daha sonra dolaba koyun 30 dk dinlensin.
Kremşantiyi karıştırın, üzerine dökün, daha sonra 15 dk dinlensin dilimleyip, servise sunun afiyet olsun.
Tam Kıvamında Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tepsi altı için;
2 paket hindistan cevizi
Kakaolu muhallebi için ;
5 bardak süt
1 bardak şeker
1,5 bardak un
2 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı sanayağ
1 paket vanilya
İç dolgu için;
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Tam Kıvamında Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırın tepsisinin alt tabanını hindistan ceviz ile kapatın.
Sonar bir tencere süt, un, şeker, kakao koyun kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Kaynayan muhallebiyi vanilya, yağ ekleyin uygunca karıştırın topaklanma olmasın.
Ateş üzerinden aldığınız muhallebiyi tepsinin üstüne dökün ve güzelce dağıtın üzerine.
Daha sonra dolaba koyun 30 dk dinlensin.
Kremşantiyi karıştırın, üzerine dökün, daha sonra 15 dk dinlensin dilimleyip, servise sunun afiyet olsun.
Tam Kıvamında Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı