Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardak su
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyu derin bir tencereye alalım ve pirinçler yumuşatıcı sütü şekeri ilave edelim kaynamasını bekleyelim.
Ardından vanilyayı ek edelim kıvam alınca ocaktan alıp güveçlere bölelim.
Fırın tepsisine bir bardak su koyalım ve güveç kasetleri koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. İster ılık ister soğuk tüketebilirsiniz afiyet olsun
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardak su
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyu derin bir tencereye alalım ve pirinçler yumuşatıcı sütü şekeri ilave edelim kaynamasını bekleyelim.
Ardından vanilyayı ek edelim kıvam alınca ocaktan alıp güveçlere bölelim.
Fırın tepsisine bir bardak su koyalım ve güveç kasetleri koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. İster ılık ister soğuk tüketebilirsiniz afiyet olsun
Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı