Son konular

Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,520
Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 paket 500gr irmik (3, 5 su bardağına denk geliyor )
1 paket margarin
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kadar şekerli vanilya isteğe bağlı ceviz ben dövülmüş orta uzunluk bir kase kadar ek ettim

Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin tencereye alınır eriyene kadar kaşıkla tencere içinde çevirilir.
Öteki bir tencere de şerbeti hazırlamak için 2 bardak şeker 3 bardak su kaynamaya bırakılır. Orta ara şeker tabana çökmesin diye karıştırır.
Eriyen margarinin üzerine cevizi ek edip kavurmaya başlıyoruz. 5 dakika civarı kavrulan ceviz kokusunu verince irmik boşaltılır kavurma süreci başlar. Yarım saat kadar kavurdum ben irmiği.
Bu ortada sütümüzü de başka bir tencere yahut tava da ısıtıyoruz.
Kavurma süreci bitti, şerbet kaynadı artık şerbeti dikkatlice helvaya ek ediyoruz.
Şerbeti büsbütün yemeden üstün içine vanilyayı ek edip sütü de helvaya ekliyoruz karıştırıyoruz.
Şerbetini çekmesine yardımcı olabilmek ismine kapağını kapatıyoruz dinlendiriyoruz.
Sonra tekrar karıştırıyoruz şekerli vanilin ve sütten ötürü helvanın rengi bir tık açacak o yüzden şayet esmer bir helva istemiyorsanız içiniz rahat olsun kavura bildiğiniz kadar kavurun siz süt ve şekerli vanilin söylediğim üzere rengini aslında açacak şayet daha koyu bir renk isterseniz vanilyayı eklemeyin sütün ölçüsünü da azaltabilirsiniz.
Sıcakken şekillendire bilirsiniz dilediğiniz üzere. Yemeğe daha çok var artık yapsam akşama kadar soğuyacak akşam konuklarıma dondurmayla ikram etmek istiyorum derseniz hiç merak etmeyin.
Var artık yapsam akşama kadar soğuyacak akşam konuklarıma dondurmayla ikram etmek istiyorum derseniz hiç merak etmeyin.
Artık püf noktası vakti konuklarınıza ikram edeceğiniz ölçüde helvayı tencereye alın hiçbir şey eklemenize gerek yok tekrar kavurmaya devam edercesine ısıta bilirsiniz şayet mikrodalganız falan yoksa bu formda çok pratik akabinde bir kasenin içine koyup iki top dondurma ekleyip üstünü tekrar örtecek biçimde çok az helvayla kapatıp tabağa aykırı çevirebilirsiniz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller Helvası için: 1 su bardağı irmik Yarım çay bardağı un 125 gram (Yarım paket) margarin yahut tereyağı 1 su bardağı ceviz Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1,5 su bardağı süt Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı İrmik ve un yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ince irmik 1 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı tereyağı Şerbeti için; 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 tane vanilya 1 çay bardağı kavrulmuş yerfıstığı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler için 3 kaşık daha fazla koyulabilir) 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağından az sıvı yağ Ortası için; Sade dondurma Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Bitter Çikolatalı Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram bitter çikolata Şerbeti için; 1,5 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 su bardağı şeker Bitter Çikolatalı Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tam Ölçülü Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml) 1 çay bardağı ceviz, badem yahut çam fıstığı 1 su bardağı irmik (200ml bardak) 1 çay bardağı un 1/3 çay bardağı pekmez Şerbeti için: 2 su bardağı süt ( 400ml) 1 su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt