Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı badem
1 su bardağı çiğ yer fıstığı
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık
1 su bardağı incir
Çeyrek su bardağı kuş üzümü
Çeyrek portakal
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yarım kg toz şeker
5.5 litre su
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatalım.
Nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan ıslatalım.
Kuru fasulye ve nohutu başka farklı tencerelerde haşlayalım.
Kuru fasulyeyi 10 dk kadar haşlayalım nohutu biraz daha fazla haşlayalım.
Buğdayları ana tencereye alalım.
Üzerine 3 litre musluk suyu ekleyelim.
2. 5 litre daha su kaynatalım farklı bir tencerede gerektikçe ana tencereye su ek edeceğiz.
Ana tencere kaynamaya başlayınca bir 5 dk sonra nohutları ekleyeceğiz.
Nohutla buğday 20 dakika kaynadıktan sonra kuru fasulyeyi ek ediyoruz.
Sıcak suyla kuş üzümü kuru üzüm badem ve inciri ıslatacağız.
Buğday suyunu çekince öteki tencereden kaynar su ek ediyoruz ana tencereye.
Ana tencereyi karıştırmayı unutmayın zira tabanına yapışabilir.
1. 5 saat kaynayınca kuru üzümü ekliyoruz.
10 dk sonra kuş üzümünü ekliyoruz.
Tuz atıyoruz.
5 dk sonra kayısı ek ediyoruz.
Dilimlenmiş portakal ekliyoruz.
Kuru incirleri de ekliyoruz.
Kıvamı alınca toz şeker ekliyoruz.
Bademleri ekliyoruz.
Fındık ve fıstık ekliyoruz.
5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
Ocağın altını kapatıp 12 dk kadar dinlendiriyoruz.
Servis ederken üzerine toz ceviz serpebiliriz.
Cevizi tencereye atmıyoruz zira kararma yapar.Afiyet olsun.
Yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı badem
1 su bardağı çiğ yer fıstığı
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık
1 su bardağı incir
Çeyrek su bardağı kuş üzümü
Çeyrek portakal
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yarım kg toz şeker
5.5 litre su
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatalım.
Nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan ıslatalım.
Kuru fasulye ve nohutu başka farklı tencerelerde haşlayalım.
Kuru fasulyeyi 10 dk kadar haşlayalım nohutu biraz daha fazla haşlayalım.
Buğdayları ana tencereye alalım.
Üzerine 3 litre musluk suyu ekleyelim.
2. 5 litre daha su kaynatalım farklı bir tencerede gerektikçe ana tencereye su ek edeceğiz.
Ana tencere kaynamaya başlayınca bir 5 dk sonra nohutları ekleyeceğiz.
Nohutla buğday 20 dakika kaynadıktan sonra kuru fasulyeyi ek ediyoruz.
Sıcak suyla kuş üzümü kuru üzüm badem ve inciri ıslatacağız.
Buğday suyunu çekince öteki tencereden kaynar su ek ediyoruz ana tencereye.
Ana tencereyi karıştırmayı unutmayın zira tabanına yapışabilir.
1. 5 saat kaynayınca kuru üzümü ekliyoruz.
10 dk sonra kuş üzümünü ekliyoruz.
Tuz atıyoruz.
5 dk sonra kayısı ek ediyoruz.
Dilimlenmiş portakal ekliyoruz.
Kuru incirleri de ekliyoruz.
Kıvamı alınca toz şeker ekliyoruz.
Bademleri ekliyoruz.
Fındık ve fıstık ekliyoruz.
5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
Ocağın altını kapatıp 12 dk kadar dinlendiriyoruz.
Servis ederken üzerine toz ceviz serpebiliriz.
Cevizi tencereye atmıyoruz zira kararma yapar.Afiyet olsun.