Tam Ölçü Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Yaklaşık 3 su bardağı un (ölçüye göre değişiklik gösterebilir)
İç harcı için
Yarım kilo lor peyniri
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Tam Ölçü Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kabın içerisinde lor peyniri, küçük küçük doğradığımız maydanozu ve tuzu karıştırıyoruz.
Bir kabın içerisine sirke, tuz ve ılık suyu ekledim. Ununu azar azar ilave ediyoruz.
Ele yapışmayan hamur olacaktır. Hamuru portakal büyüklüğünde parçalara bölüyoruz. Beklemesine gerek kalmadan açmaya başlıyoruz.
Tezgahı hafif unluyoruz ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
Açtığımız hamurun altı kısmına harçtan ekliyoruz ve üstte kalan kısmı, harcı koyduğumuz kısmın üzerine kapatıyoruz. Çatal yardımıyla üç kısımlarını bastırıyoruz. Çay tabağı yardımıyla kenarlarından bastırarak geçiyoruz, ki hamur açılmasın. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz.
Derin bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.️Kesinlikle yağ kızmadan börekleri içine atmıyoruz. [*]Yağ kızdıktan sonra 1’er dakika kadar önlü arkalı pişiriyoruz. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Tam Ölçü Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Yaklaşık 3 su bardağı un (ölçüye göre değişiklik gösterebilir)
İç harcı için
Yarım kilo lor peyniri
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Tam Ölçü Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kabın içerisinde lor peyniri, küçük küçük doğradığımız maydanozu ve tuzu karıştırıyoruz.
Bir kabın içerisine sirke, tuz ve ılık suyu ekledim. Ununu azar azar ilave ediyoruz.
Ele yapışmayan hamur olacaktır. Hamuru portakal büyüklüğünde parçalara bölüyoruz. Beklemesine gerek kalmadan açmaya başlıyoruz.
Tezgahı hafif unluyoruz ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
Açtığımız hamurun altı kısmına harçtan ekliyoruz ve üstte kalan kısmı, harcı koyduğumuz kısmın üzerine kapatıyoruz. Çatal yardımıyla üç kısımlarını bastırıyoruz. Çay tabağı yardımıyla kenarlarından bastırarak geçiyoruz, ki hamur açılmasın. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz.
Derin bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.️Kesinlikle yağ kızmadan börekleri içine atmıyoruz. [*]Yağ kızdıktan sonra 1’er dakika kadar önlü arkalı pişiriyoruz. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Tam Ölçü Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı