Son konular

Tam Ölçülü Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler
1 kilo aşurelik buğday
2.5 su bardağı nohut
2,5 bardak fasulye
250 gram kayısı
250 gram incir
1 su bardağı dut
1 su bardağı kuş üzümü
1,5 su bardağı kuru üzüm
1,5 kilo şeker
Üzeri için
2 su bardağı çekilmiş ceviz
Göz kararı toz antep fıstığı
2 adet ayıklanmış nar
Göz kararı tarçın

Tam Ölçülü Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle akşamdan ısladığımız buğdayı güzelce yıkayalım üzerini geçene kadar şu döküp kaynamaya bırakalım o kaynarken akşamdan ıslattığımız kuru fasulye ve nohut pişirelim ortada buğday denetim ederek pişirelim ve su ek edelim.
Suyunu çektikçe kaynar şu ek edelim yaklaşık 15dakika sonra buğdayın altını kapatıp kapağını kapatıp 10dakika dinlendirelim buğdayımız daha hoş şişsin diye bu süreci yapıyoruz.
Tekrar aygazın altını açalım ve nohut ve fasulye ek edelim güzelce karıştıralım orta ateşte orta sıra karıştıralım suyunu ek edelim.
Daha sonra kayısıları küp küp doğrayıp ek edelim kuru üzümü yıkayıp ek edelim kuş üzümünü 5 dakika suda beklettikten sonra ek edelim dutu inciri küp küp doğrayalım ek edelim güzelce karıştıralım şekeri ilave edelim.
Orta ateşte denetimli pişirelim suyu eksikse ilave edilebilir şeker isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir yaklaşık 15dakika daha pişirdikten sonra aşuremiz servise hazır üzerine isteğe bağlı süslemelerle süsleme yapabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) İçin Materyaller 4 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı haşlanmış nohut (Azaltıp çoğaltmak isteğe bağlı ) 4 su bardağı haşlanmış fasulye Yarım çay bardağı pirinç 1 su bardağı fıstık 1 kase fındık 1 kase çiğ badem 1 kase kuru üzüm 1 su bardağı kuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Gereçler 1 kilo buğday 1200 gram şeker (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz) 250 gram kuru fasulye 250 gram nohut 2 adet şeftali 200 gram badem 200 gram kuru üzüm 200 gram fındık 200 gram incir 200 gram kuru kayısı Üzerini Süslemek İçin Fındık İncir kullandım siz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye Yarım bardak fındık Yarım bardak kabuğu soyulmuş badem 1 çay bardağı süt 250 gram kayısı 250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar) 1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı buğday 1.5 su bardağı barbunya 1.5 su bardağı kurufasulye 1.5 su bardağı nohut 2 paket fındık içi 1 paket kuru kayısı 1 paket kuru üzüm 1 paket kuru incir 2 paket kuş üzümü 2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir) 5 litre su 6 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru incir 200 gr fındık 200 gr fıstık 2 adet elma 1 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir) 5 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt