Son konular

Tam Ölçülü Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı buğday
1.5 su bardağı barbunya
1.5 su bardağı kurufasulye
1.5 su bardağı nohut
2 paket fındık içi
1 paket kuru kayısı
1 paket kuru üzüm
1 paket kuru incir
2 paket kuş üzümü
2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir)
5 litre su
6 adet karanfil
5 çubuk tarçın
2 su bardağı süt
Süslemek için
1 paket ceviz içi
1 paket hindistan cevizi tozu
1 paket antep fıstığı tozu
1 paket fındık içi tozu

Tam Ölçülü Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nohutu barbunyayı kuru fasulyeyi ve buğdayı farklı ayrı yumuşayana kadar pişirin.
Ve suyunu dökün.
Başka taraftan meyveleri kesip farklı kaplara koyup üzerine yumuşaması için su koyup 30 dk bekletin.
Tenceremize birinci olarak haşladığımız buğdayları koyuyoruz ve üzerine 4 litre suyu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra üzerine barbunları ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın.
Aşuremizin suyu kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine 2 su bardağı süt ek edin.
Bütün meyvelerimizi süzüp tenceremize ek edelim ve üzerine 1 litre suyumuzu ek edip kaynatalım.
Aşuremiz kaynadıktan sonra şekeri denetimli formda ek edin ve aşuremiz kıvam alana kadar pişirin.
Pişen aşuremizi taslara hisse edip birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini istediğiniz biçimde süsleyip servis yapınız.Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru incir 200 gr fındık 200 gr fıstık 2 adet elma 1 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir) 5 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kıvamı Ve Tadı Şaşmayan Tam Ölçülü Aşure Tanımım (Videolu) İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 1 kase haşlanmış nohut 1 kase haşlanmış kuru fasülye 1 kase çekirdeksiz kuru sarı üzüm 1 kase küçük küçük doğranmış malatya kaysısı 1 kase fındık 1 kase fıstık 1 kase kabukları soyulmuş badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) İçin Gereçler 3 su bardağı fasulye 3 su bardağı nohut 2 su bardağı aşurelik buğday 2 su bardağı pirinç 200 gram çiğ badem 200 gram fındık içi Kuru kayısı Kuru üzüm Kuru incir Kuş üzümü 2 adet elma 1 adet limon 4-5 su bardağı toz şeker 2 paket süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış fasulye 1 su bardağı buğday 1 su bardağı incir 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı ceviz 1 adet çubuk tarçın 2.5 su bardağı toz şeker 1 tane portakal 1 tane elma 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt