Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı buğday
1.5 su bardağı barbunya
1.5 su bardağı kurufasulye
1.5 su bardağı nohut
2 paket fındık içi
1 paket kuru kayısı
1 paket kuru üzüm
1 paket kuru incir
2 paket kuş üzümü
2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir)
5 litre su
6 adet karanfil
5 çubuk tarçın
2 su bardağı süt
Süslemek için
1 paket ceviz içi
1 paket hindistan cevizi tozu
1 paket antep fıstığı tozu
1 paket fındık içi tozu
Tam Ölçülü Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nohutu barbunyayı kuru fasulyeyi ve buğdayı farklı ayrı yumuşayana kadar pişirin.
Ve suyunu dökün.
Başka taraftan meyveleri kesip farklı kaplara koyup üzerine yumuşaması için su koyup 30 dk bekletin.
Tenceremize birinci olarak haşladığımız buğdayları koyuyoruz ve üzerine 4 litre suyu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra üzerine barbunları ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın.
Aşuremizin suyu kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine 2 su bardağı süt ek edin.
Bütün meyvelerimizi süzüp tenceremize ek edelim ve üzerine 1 litre suyumuzu ek edip kaynatalım.
Aşuremiz kaynadıktan sonra şekeri denetimli formda ek edin ve aşuremiz kıvam alana kadar pişirin.
Pişen aşuremizi taslara hisse edip birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini istediğiniz biçimde süsleyip servis yapınız.Afiyet olsun.
3 su bardağı buğday
1.5 su bardağı barbunya
1.5 su bardağı kurufasulye
1.5 su bardağı nohut
2 paket fındık içi
1 paket kuru kayısı
1 paket kuru üzüm
1 paket kuru incir
2 paket kuş üzümü
2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir)
5 litre su
6 adet karanfil
5 çubuk tarçın
2 su bardağı süt
Süslemek için
1 paket ceviz içi
1 paket hindistan cevizi tozu
1 paket antep fıstığı tozu
1 paket fındık içi tozu
Tam Ölçülü Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nohutu barbunyayı kuru fasulyeyi ve buğdayı farklı ayrı yumuşayana kadar pişirin.
Ve suyunu dökün.
Başka taraftan meyveleri kesip farklı kaplara koyup üzerine yumuşaması için su koyup 30 dk bekletin.
Tenceremize birinci olarak haşladığımız buğdayları koyuyoruz ve üzerine 4 litre suyu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra üzerine barbunları ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın.
Aşuremizin suyu kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine 2 su bardağı süt ek edin.
Bütün meyvelerimizi süzüp tenceremize ek edelim ve üzerine 1 litre suyumuzu ek edip kaynatalım.
Aşuremiz kaynadıktan sonra şekeri denetimli formda ek edin ve aşuremiz kıvam alana kadar pişirin.
Pişen aşuremizi taslara hisse edip birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini istediğiniz biçimde süsleyip servis yapınız.Afiyet olsun.