Tam Ölçülü Kıvamında Lezzetli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı ince bulgur
4-5 kısım yeşil soğan
1 tane orta uzunluk kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
1 çay bardağı sıvı yağ ( yarısı zeytinyağı olursa daha hoş olur )
3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
1 çay kaşığı dolusu kimyon
Karabiber
Tuz
Pul biber
Tam Ölçülü Kıvamında Lezzetli Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Mercimek 3 su bardağı suyla pişene kadar haşlanır.
Haşlanan mercimeğin altı kapatılıp içine ince bulgur eklenir.
Kapağı kapatılıp 10 dk bulgurun şişmesi beklenir.
O sırada yeşil soğan, maydanoz ve kuru soğan ince ince doğranır.
Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alıyoruz.
Isınan yağa kuru soğan eklenir rengi dönene kadar pişirilir.
Pembeleşen soğana salçalar eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır.
Üzerine istediğiniz kadar pulbıber, kimyon, tuz, karabiber eklenir.
Mercimek ve şişen bulgur bir leğene alınır.
Üzerine, doğradığımız yeşil soğan ve maydanoz eklenir.
Daha sonra nar ekşisi, limon suyu ve salçalı soğanlı ve baharatlarını eklediğimiz sıvı yağ da.
Eklenir ve bütün materyaller birbirine yeterlice karışana ve kıvam alana kadar yoğurulur.
Artık mercimek köftemiz hazır. Servis tabağına elimizle hal verip dilerseniz, marul limon ve nar ekşisi eşliğinde yiyebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı ince bulgur
4-5 kısım yeşil soğan
1 tane orta uzunluk kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
1 çay bardağı sıvı yağ ( yarısı zeytinyağı olursa daha hoş olur )
3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
1 çay kaşığı dolusu kimyon
Karabiber
Tuz
Pul biber
Tam Ölçülü Kıvamında Lezzetli Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Mercimek 3 su bardağı suyla pişene kadar haşlanır.
Haşlanan mercimeğin altı kapatılıp içine ince bulgur eklenir.
Kapağı kapatılıp 10 dk bulgurun şişmesi beklenir.
O sırada yeşil soğan, maydanoz ve kuru soğan ince ince doğranır.
Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alıyoruz.
Isınan yağa kuru soğan eklenir rengi dönene kadar pişirilir.
Pembeleşen soğana salçalar eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır.
Üzerine istediğiniz kadar pulbıber, kimyon, tuz, karabiber eklenir.
Mercimek ve şişen bulgur bir leğene alınır.
Üzerine, doğradığımız yeşil soğan ve maydanoz eklenir.
Daha sonra nar ekşisi, limon suyu ve salçalı soğanlı ve baharatlarını eklediğimiz sıvı yağ da.
Eklenir ve bütün materyaller birbirine yeterlice karışana ve kıvam alana kadar yoğurulur.
Artık mercimek köftemiz hazır. Servis tabağına elimizle hal verip dilerseniz, marul limon ve nar ekşisi eşliğinde yiyebilirsiniz.
Afiyetler olsun.