Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Çeyrek limon
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml aman dikkat
Hamuru için
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
5 çay bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı silme kakao
Hindistan cevizi
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlımızın evvel şerbetini hazırlıyoruz. Tüm materyalleri uygun bir tencereye alarak kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp soğuması için kenara alın.
Hamuru için tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları güzelce karıştırdıktan sonra kalan tüm gereçleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırarak üzerine dökün ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Tatlıyı fırından aldığınızda birinci sıcağı çıktıktan sonra (2 dk sonra) soğuk şerbeti dökebilirsiniz.
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Çeyrek limon
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml aman dikkat
Hamuru için
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
5 çay bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı silme kakao
Hindistan cevizi
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlımızın evvel şerbetini hazırlıyoruz. Tüm materyalleri uygun bir tencereye alarak kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp soğuması için kenara alın.
Hamuru için tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları güzelce karıştırdıktan sonra kalan tüm gereçleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırarak üzerine dökün ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Tatlıyı fırından aldığınızda birinci sıcağı çıktıktan sonra (2 dk sonra) soğuk şerbeti dökebilirsiniz.
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı