Tam Ölçülü Un Kurabiyesi (Videolu)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Tam Ölçülü Un Kurabiyesi (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
250 gram sade yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz lakin susuz yağ kullanmanızı tavsiye ederim. ben vita yağ kullandım. Büyük marketlerde bulabilirsiniz)
6 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un (1 su bardağını kavurarak kullandım – unu kesinlikle eleyerek ekleyin)

Tam Ölçülü Un Kurabiyesi (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel bir su bardağı kadar unu bir tavaya alın ve biraz kavurun. Kokusu çıksın hafif rengi dönsün kâfi. Bu biçimde çok daha lezzetli oluyor. Un soğurken oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
İçerisini kavurduğunuz unu ve geri kalan unu da ekleyerek (unu eleyerek ekleyin) ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Çok fazla yoğurmayın, ne kadar yoğurursanız o kadar un ister bu nedenle hamur toparlanınca daha fazla un eklemeyin.
Hamuru streç sinemaya sarın ve buzdolabından yarım saat, bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru dört kesime ayırın ve rulo haline getirip üzerine çatal ile uzun bir çizik attıktan sonra dilimleyin.
Toplamda 40 adet kurabiye oluyor. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin ve evvelce ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Katiyetle daha fazla tutmayın sertleşir.
Her fırının pişirme müddeti değişir bu nedenle denetimli pişirin. Ben 17. dakikada çıkardım, üzeri pembeleşmeyecek. Fırından çıkınca soğuyana kadar mutlaka ellemeyin.
Yeterlice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Not: Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

Üst Alt