SoruCevap
Yeni Üye
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle incirleri. Minik doğrayıp sıcak suda bekletiyoruz.
Kek için yumurta ve şekeri uygunca çırpıp un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
Kıyılmış cevizi ve yumuşayan incirleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz kekimiz koyu kıvamdaysa inciri ısladığımız sudan 2 yemek. Kaşığı kadar ekliyoruz.
Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken şerbetinin bütün materyalleri karıştırıyoruz.
Kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz.
Muhallebisi için kremşanti ve tereyağı hariç bütün gereçleri karıştırıp pişiriyoruz.
1 taşım kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip içinde eritiyoruz.
Muhallebi ılıyınca 1 paket kremşanti ekleyip çırpıyoruz kekin üzerine muhallebili döküp dolaba kaldırıyoruz.
Tatlı dinle ince dilimleyip dilediğiniz üzere süslüyoruz.
En güzel sonuç için bir gün evvelden yapın bekledikçe güzelleşiyor.
Afiyet olsun .
4 yumurta
1 su bardağı şeker
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle incirleri. Minik doğrayıp sıcak suda bekletiyoruz.
Kek için yumurta ve şekeri uygunca çırpıp un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
Kıyılmış cevizi ve yumuşayan incirleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz kekimiz koyu kıvamdaysa inciri ısladığımız sudan 2 yemek. Kaşığı kadar ekliyoruz.
Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken şerbetinin bütün materyalleri karıştırıyoruz.
Kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz.
Muhallebisi için kremşanti ve tereyağı hariç bütün gereçleri karıştırıp pişiriyoruz.
1 taşım kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip içinde eritiyoruz.
Muhallebi ılıyınca 1 paket kremşanti ekleyip çırpıyoruz kekin üzerine muhallebili döküp dolaba kaldırıyoruz.
Tatlı dinle ince dilimleyip dilediğiniz üzere süslüyoruz.
En güzel sonuç için bir gün evvelden yapın bekledikçe güzelleşiyor.
Afiyet olsun .