Tandır Tadında Ayvalı Kuzu Gerdan Tanımı İçin Materyaller
4 adet kuzu gerdan
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk domates (ince rendelenmiş)
1 ortaboy ayva
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 er çay kaşığı kimyon,kırmızı biber,kekik,zerdeçal
3-4 adet defne yaprağı
Tandır Tadında Ayvalı Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etler yapışmaz yayvan bir tencerede mühürlenir.
Daha sonra etlerin üzerine iki parmak geçecek kadar ılık su ek edilir. 5 dk yüksek ısıda pişirilir.
Sonra altı kısılarak etler yumuşayana kadar pişirilir.
Öteki bir yerde soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
Üzerine küp küp doğranmış patates ve ayvalar eklenir. Biraz çevrilir.
Üzerine rendelenmiş domates eklenir. 5 dk kısık ateşte pişirilir.
Üzerine salçalar,baharatlar, tuz, sirke ve defne yaprakları eklenir.
Altı açılarak 5 dk daha pişirilir.
Üzerine bir kepçe et suyu gezdirilir.
Daha sonra, su düzeyi etleri yarısına kadar iken, hazırladığımız sebzeli karışım etlerin üzerine eklenir.
İçine bir yemek kaşığı tereyağ ek edilir.
Altı kısılarak, 25-30 dk daha pişirilir.
Ocaktan alınır borcama çıkarılır.
Bir adet fırın kağıdı evvel buruşturulur.
Sonra hafif ıslatılarak borcamın üzeri kenarları sıkıştırılarak kapatılır.
Üzerine bir adet daha kuru lakin buruşturulmuş yağlı kağıt kapatılır.
En üste alimünyum folyo kaplanır.
Evvelden ısınmış 170°c’lik fırında 15 dk pişirilir.
Sonra fırın ısısı 200 dereceye çıkarılır.
Akabinde 7-8 dk daha pişirilir.Afiyet olsun!.
Tandır Tadında Ayvalı Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet kuzu gerdan
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk domates (ince rendelenmiş)
1 ortaboy ayva
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 er çay kaşığı kimyon,kırmızı biber,kekik,zerdeçal
3-4 adet defne yaprağı
Tandır Tadında Ayvalı Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etler yapışmaz yayvan bir tencerede mühürlenir.
Daha sonra etlerin üzerine iki parmak geçecek kadar ılık su ek edilir. 5 dk yüksek ısıda pişirilir.
Sonra altı kısılarak etler yumuşayana kadar pişirilir.
Öteki bir yerde soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
Üzerine küp küp doğranmış patates ve ayvalar eklenir. Biraz çevrilir.
Üzerine rendelenmiş domates eklenir. 5 dk kısık ateşte pişirilir.
Üzerine salçalar,baharatlar, tuz, sirke ve defne yaprakları eklenir.
Altı açılarak 5 dk daha pişirilir.
Üzerine bir kepçe et suyu gezdirilir.
Daha sonra, su düzeyi etleri yarısına kadar iken, hazırladığımız sebzeli karışım etlerin üzerine eklenir.
İçine bir yemek kaşığı tereyağ ek edilir.
Altı kısılarak, 25-30 dk daha pişirilir.
Ocaktan alınır borcama çıkarılır.
Bir adet fırın kağıdı evvel buruşturulur.
Sonra hafif ıslatılarak borcamın üzeri kenarları sıkıştırılarak kapatılır.
Üzerine bir adet daha kuru lakin buruşturulmuş yağlı kağıt kapatılır.
En üste alimünyum folyo kaplanır.
Evvelden ısınmış 170°c’lik fırında 15 dk pişirilir.
Sonra fırın ısısı 200 dereceye çıkarılır.
Akabinde 7-8 dk daha pişirilir.Afiyet olsun!.
Tandır Tadında Ayvalı Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı