Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
6 adet baget
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı kekik
1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
4-5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tuz
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar hariç tüm materyalleri karıştırın.
Tavukları karışıma yeterlice bulayıp.
Buz dolabında en az 1 saat bekletin.
Yanmaz yapışmaz tavada kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara çevirerek pişirin.
Yanmaz yapışmaz tavada tereyağını eritin.
Patatesleri ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara karıştırarak pişirin.
Patatesler pişince baharatlarını ekleyin. Afiyet olsun.
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet baget
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı kekik
1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
4-5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tuz
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar hariç tüm materyalleri karıştırın.
Tavukları karışıma yeterlice bulayıp.
Buz dolabında en az 1 saat bekletin.
Yanmaz yapışmaz tavada kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara çevirerek pişirin.
Yanmaz yapışmaz tavada tereyağını eritin.
Patatesleri ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapatıp orta ara karıştırarak pişirin.
Patatesler pişince baharatlarını ekleyin. Afiyet olsun.
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı