Son konular

Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet tavuk baget
Sosu için;
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, zerdeçal, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak rendesi

Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımıza bıçak ile çizikler atalım.
Sosu için tüm materyalleri bir kaba alıp, karıştıralım. Tavukları sos her yerine gelecek biçimde düzgünce sosa bulayalım.
Geniş bir tencerenin içerisine yağlı kağıt serelim ve tavukları dizelim. Kalan sosu da üzerine dökelim. Yağlı kağıdı içe kapatalım ve üzerine diğer bir yağlı kağıt serip tencerenin kapağını kapatalım.
Ocağın büyük gözünde evvel harlı ateşte cızırdamaya başlayana kadar (3-4 dakikada oluyor) daha sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Üzerini açıp, tavukları denetim edelim, kızarmışlarsa çevirelim hepsini. Üzerini tekrar kapatalım bir 20-25 dakika daha pişirmeye devam edelim ve sonunda nar üzere kızarmış çok lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavada Izgara Tadında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler 9 adet tavuk baget Sos için; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, toz biber ,kekik Yağlı kağıt Tavada Izgara Tadında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 6 adet baget 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı kekik 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı 4-5 adet patates 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk (Özel Terbiyeli) Tandır Tadında Tanımı İçin Materyaller 4 tane baget but (kişi sayısına nazaran ) 3 tane patates 2 tane çarliston biber 1 tane büyük uzunluk kapya 1 tane domates 1 büyük baş soğan 3 diş sarımsak Terbiyesi için Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler Kişi başı 2 tavuk baget 2 orta uzunluk patates 1 küçük soğan Sosu için: 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak rendesi 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı bal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kemiksiz tavuk baget 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı şeker Tuz, karabiber, dağ kekiği, kırmızı toz biber 1 kuru soğan Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt