Tandırda Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
7 kilo ekmeklik un
1 yemek kaşığı tepeleme yaş maya
1 su bardağı iri tuz
Yeterli ölçüde ılık su
Tandırda Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unumuzu eleyelim. Akabinde tuz ve mayayı ekleyip bir litre kadar su ekleyelim. Tuzu ve mayayı evvel bir kaç dakika eritip, ondan sonra azar azar su ekleyip hoş bir hamur yoğuralım.
Akşam saat 11 yoğurup sabah saat 07 pişirmeye başlıyorum isteyen sabahta yoğurup, ikindi vakti pişirebilir.
Portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp, üstünü pak bir bezle örtelimki kabuk tutmasın.
Sonra tek tek merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp sonra elimle büyütüp sacda önlü gerili pişirmeye başlıyorum.
İki dakikada hem pişiyor onu kaldırıp diğer bitaneye başlıyorum. Hamurlar bitene kadar sürece devam deneyen denemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim afiyet olsun.
Not: Tam ölçü vermiyorum un kalitesi farklı olabiliyor ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olması lazım
Tandırda Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 kilo ekmeklik un
1 yemek kaşığı tepeleme yaş maya
1 su bardağı iri tuz
Yeterli ölçüde ılık su
Tandırda Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unumuzu eleyelim. Akabinde tuz ve mayayı ekleyip bir litre kadar su ekleyelim. Tuzu ve mayayı evvel bir kaç dakika eritip, ondan sonra azar azar su ekleyip hoş bir hamur yoğuralım.
Akşam saat 11 yoğurup sabah saat 07 pişirmeye başlıyorum isteyen sabahta yoğurup, ikindi vakti pişirebilir.
Portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp, üstünü pak bir bezle örtelimki kabuk tutmasın.
Sonra tek tek merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp sonra elimle büyütüp sacda önlü gerili pişirmeye başlıyorum.
İki dakikada hem pişiyor onu kaldırıp diğer bitaneye başlıyorum. Hamurlar bitene kadar sürece devam deneyen denemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim afiyet olsun.
Not: Tam ölçü vermiyorum un kalitesi farklı olabiliyor ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olması lazım
Tandırda Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı