Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
İsteğe göre arpa şehriye
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 bardak sıcak su
Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi güzelce yıkayalım ve üzerindeki nişastasında iyice arındıralım.
5-6 kişilik pilav pişireceğimiz tencerenin içine, sıvı yağını koyalım ve ısındıktan sonra tereyağı ekleyelim.
Yağlar iyice ısınınca şehriyeleri kavuralım.
Süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
Pirinçler kavrulunca; üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edelim.
Kapağını kapatalım.
Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise ocağımızı kısık ateşe alalım ve pilavımız suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.
5-6 kişilik pirinç pilavı suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım.
Pilav tenceresinin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakalım.
15-20 dakika demlenme süresi yeterli olacaktır.
Sonrasında pilavımızın kapağını açıp karıştıralım ve servisimizi yapalım.
Tane Tane Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı baldo pirinç
İsteğe göre arpa şehriye
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 bardak sıcak su
Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi güzelce yıkayalım ve üzerindeki nişastasında iyice arındıralım.
5-6 kişilik pilav pişireceğimiz tencerenin içine, sıvı yağını koyalım ve ısındıktan sonra tereyağı ekleyelim.
Yağlar iyice ısınınca şehriyeleri kavuralım.
Süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
Pirinçler kavrulunca; üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edelim.
Kapağını kapatalım.
Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise ocağımızı kısık ateşe alalım ve pilavımız suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.
5-6 kişilik pirinç pilavı suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım.
Pilav tenceresinin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakalım.
15-20 dakika demlenme süresi yeterli olacaktır.
Sonrasında pilavımızın kapağını açıp karıştıralım ve servisimizi yapalım.
Tane Tane Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı