Son konular

Tane Tane Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
İsteğe göre arpa şehriye
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 bardak sıcak su

Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi güzelce yıkayalım ve üzerindeki nişastasında iyice arındıralım.
5-6 kişilik pilav pişireceğimiz tencerenin içine, sıvı yağını koyalım ve ısındıktan sonra tereyağı ekleyelim.
Yağlar iyice ısınınca şehriyeleri kavuralım.
Süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kavuralım.
Pirinçler kavrulunca; üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edelim.
Kapağını kapatalım.
Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise ocağımızı kısık ateşe alalım ve pilavımız suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.
5-6 kişilik pirinç pilavı suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım.
Pilav tenceresinin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakalım.
15-20 dakika demlenme süresi yeterli olacaktır.
Sonrasında pilavımızın kapağını açıp karıştıralım ve servisimizi yapalım.
Tane Tane Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tane Tane Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı tereyağ 8 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tavuk suyu tableti (varsa etsuyu) 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağına yakın sıcak su Tane Tane Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Mısırlı Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 kase mısır konserve yada dondurulmuş 2 su bardağı baldo pirinç Sıvıyağ Tuz Yarım küp şeker 3 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su (knor bulyonda olabilir) 1 fiske karabiber Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti 1 kase haşlanmış nohut 2 su bardağı baldo pirinç Sıvıyağ Tuz Yarım küp şeker 3 subardağı tavuk suyu Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı Yapılışı Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı arpa şehriye 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz 1-2 damla limon suyu Tane Tane Pirinç Pilavi Tanımı Yapılışı Evvel pirincimizi bol sudan geçirip nişastasından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana kuşbaşı 2 tane havuç 1.5 su bardağı baldo pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Bir fiske karabiber Tuz 2.5 su bardağı et suyu Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt