Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç ( tercihen istediğiniz pirinçi kullanabilirsiniz)
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci iyice yıkıyoruz. Nişastası iyice gitsin.
O süzülürken sıvı yağı, tencereye alalım.
Süzülen pirinç tencereye alıp güzelce kavuralım.
Tuz ve tereyağını ekleyip biraz daha kavuralım.
Birbirine yapışır gibi olunca suyunu ve bulyonu ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatın.
En kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Suyunu tamamen çekmiş mi diye kaşığın ucuyla kenarından dibini kontrol ediniz tamamen çekmiş se kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet şifa olsun inşallah
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı baldo pirinç ( tercihen istediğiniz pirinçi kullanabilirsiniz)
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci iyice yıkıyoruz. Nişastası iyice gitsin.
O süzülürken sıvı yağı, tencereye alalım.
Süzülen pirinç tencereye alıp güzelce kavuralım.
Tuz ve tereyağını ekleyip biraz daha kavuralım.
Birbirine yapışır gibi olunca suyunu ve bulyonu ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatın.
En kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Suyunu tamamen çekmiş mi diye kaşığın ucuyla kenarından dibini kontrol ediniz tamamen çekmiş se kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet şifa olsun inşallah
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı