Son konular

Tane Tane Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Islatmak için
Soğuk su
4 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı tel şehriye

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi 1 saat evvel ıslatıyoruz.
Üzerine limon suyu ve tuz ekleyip bekletiyoruz.
Tencereye tereyağını ve tel şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
Sonra süzdüğümüz pirinçleri ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
Tuzunu da ekleyip karıştıralım.
2 su bardağı kaynar suyu da ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikden sonra üzerine peçete kapatıp dinlenmeye bırakalım afiyet olsun
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt