Son konular

Tane Tane Şehriyeli Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tane Tane Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tavuk suyu tableti (varsa etsuyu)
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağına yakın sıcak su

Tane Tane Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar,Etli ve sulu yemeklerimizin yanına yakışan, mis gibi tane tane pilavmı yapmak istiyorsunuz. Buyrun birlikte yapalım ne dersiniz?.
Pirincimizi yıkayıp yaklaşık 30 dakika sıcak suda beklettikten sonra süzüyoruz.
Teflon tenceremizde tereyağımızla birlikte sıvı yağımızı biraz kızdırıp şehriyelerimizi ilave ediyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Ardından pirincimizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Tuzumuzu ve tavuk suyu tabletimizi de ekleyip 3,5 su bardağı sıcak suyumuzu koyup biraz karıştırıp yüksek ateşte suyunu ara ara karıştırarak kontrol ederek pişiriyoruz.
Suyunu yarıya kadar çektiğinde tekrar 1 su bardağı su ilave ediyoruz ve orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Pilavımız tekrar suyunu çektiğinde kalan yarım su bardağı sıcak suyumuzu da koyup kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirip suyunu çektiğinde altını kapatıyoruz.
Tenceremizle kapağın arasına mutfak kağıdı koyup kapağımızı tamamen kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.
Tane Tane Şehriyeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç İsteğe göre arpa şehriye Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 bardak sıcak su Tane Tane Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle 2 su bardağı pirincimizi güzelce yıkayalım ve üzerindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı arpa şehriye 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su Tereyağ ve sıvı yağ Tuz Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirincimizi sıcak suda evvelce ıslatıp bekletiyoruz. Yağımızı tencereye koyup eriyince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1.5 su bardağı arpa şehriye 3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvıyağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı pirinç 1 avuç içi tel şehriye 1,5 su bardağı kaynar su Tuz Tane Tane Ayrılan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinçlerimizi pilavımızı yapmadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Şehriyeli Pirinc Pilavı Ustasından Tarifi İcin Malzemeler *2 su bardağı pirinc *4 bucuk su bardağı sıcak su *1 su bardağı tavuk suyu ister tablet de olabilir *Yarım cay bardağı şehriye *12 damla limon(parlak olaması icin) *Yarım cay bardağı sıvı yağ( tereyağda cok guzel olur) Şehriyeli Pirinc...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt