Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler
2 adet tavuk göğsü
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Lavaş için
2 su bardak un
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 su bardağa yakın su
Salatası için
Maydanoz
Soğan
Domates
Sumak
Pulbiber
Tuz
Limon
Tantuni Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hoş bir çarşamba akşamından hepinize merhaba konutunuzda tertemiz yapıp yiyebileceğiniz bir tantuni tanımı bırakıyorum
Küçük küpler halinde doğradığımız tavukları 15dk haşlıyoruz.
Akabinde süzerek tavaya alıyoruz yağları ekleyerek biraz kavuruyoruz.
Son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte bekletiyoruz.
Salatasını dilediğiniz üzere doğrayabilirsiniz istediğiniz baharatları ek edebilirsiniz.
Lavaş için ;2bardak un ve tuzu karıştırıp denetimli bir biçimde suyu ek ediyoruz. 2dk yoğurmayla elde edilebilen bir hamur toplam 4-5 lavaş elde edebilirsiniz.
Yoğurma süreci bitince tezgaha un serperek yumurta büyüklüğünde hamuru ince bir halde açıyoruz.
Daha evvelden ısıtılmış tavaya koyup kabarmaya başlayınca çeviriyoruz.
Hazır olan lavaşımızı tavukların olduğu tavaya şöyle bir bastırıp yağının geçmesini sağladıktan sonra lavaşı tabağa alıp bir iki kaşık tavuktan ve salatadan koyup dürüm yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Tanımımız 2 tahminen 3 kişinin çok rahat doyabileceği ölçüde. Umarım beğenirsiniz sıhhatle kalın .
2 adet tavuk göğsü
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Lavaş için
2 su bardak un
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 su bardağa yakın su
Salatası için
Maydanoz
Soğan
Domates
Sumak
Pulbiber
Tuz
Limon
Tantuni Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hoş bir çarşamba akşamından hepinize merhaba konutunuzda tertemiz yapıp yiyebileceğiniz bir tantuni tanımı bırakıyorum
Küçük küpler halinde doğradığımız tavukları 15dk haşlıyoruz.
Akabinde süzerek tavaya alıyoruz yağları ekleyerek biraz kavuruyoruz.
Son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte bekletiyoruz.
Salatasını dilediğiniz üzere doğrayabilirsiniz istediğiniz baharatları ek edebilirsiniz.
Lavaş için ;2bardak un ve tuzu karıştırıp denetimli bir biçimde suyu ek ediyoruz. 2dk yoğurmayla elde edilebilen bir hamur toplam 4-5 lavaş elde edebilirsiniz.
Yoğurma süreci bitince tezgaha un serperek yumurta büyüklüğünde hamuru ince bir halde açıyoruz.
Daha evvelden ısıtılmış tavaya koyup kabarmaya başlayınca çeviriyoruz.
Hazır olan lavaşımızı tavukların olduğu tavaya şöyle bir bastırıp yağının geçmesini sağladıktan sonra lavaşı tabağa alıp bir iki kaşık tavuktan ve salatadan koyup dürüm yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Tanımımız 2 tahminen 3 kişinin çok rahat doyabileceği ölçüde. Umarım beğenirsiniz sıhhatle kalın .