Tantuni (Tavuk Dürüm)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller
1 paket tavuk göğsü
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
Lavaş ekmeği ben hazır kullandım
İçine koymak için:
2 adet soğan
2-3 domates
Maydanoz, tuz
Marul

Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı

Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz.
Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır.
Domatesleri minik doğruyoruz.
Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir.
Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
İstediğimiz materyalleri ekleyelim.
Üstüne tavuk konulur.
Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram) Haşlamak için su Zeytinyağı Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber ve ya pul biber (Acı severler acı pul biber tercih edebilirler) Lavaş ekmeği İçine koymak için: 2 adet kuru soğan Maydanoz, tuz Tavuk Tantuni Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 3-4 su bardağı su haşlamak için su 3 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Kimyon Pul biber Yufka ekmek İçi için 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı sumak 1 adet domates Göz kararı maydanoz ( Ben az kullandım zira konut halkı sade yedi )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Materyaller Tavuk için: 1 kilo tavuk göğsü 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ortası için: Kuru soğan Maydanoz Domates Marul Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuk göğüs etini minik küpler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Dürüm Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk bonfile 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 kahve fincanı sıvı yağ Servis için; 4-5 adet lavaş 2 domates 1 büyük mor soğan 3-4 dal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler 500 gr tavuk göğsü Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı Tuz 6 adet lavaş Salatası için 2 adet kırmızı soğan 1 demet maydanoz 2 adet domates 1 adet küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt