Tantuni Tanımı İçin Gereçler
800 gram antrikot yahut dana tranç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Lavaş için : ( 10 – 11 adet lavaş için )
1 su bardağı su ( 220 ml. )
Yarım su bardağı ılık süt ( 110 ml. )
Yarım paket yaş maya ( 21 gram )
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
450 – 500 gram un
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru yapmak için çukur bir kaba yaş mayayı koyun ve üzerine 1 bardağı su ve şeker ilave edin.
Kabın üzerini kapatın ve 15 dakika ön mayanın oluşması için bekletin.
Kabarcıklar gördüğünüzde üzerine tuz ve süt ekleyip karıştırın.
Sonra unu denetimli olarak ek edin ve bu ortada yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru 1 dakika daha yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın.
Her bezeyi ısıttığınız teflon tavada gerili önlü pişirin.
Renk değişikliği başlar başlamaz çevirip ve tavadan alın. Çok pişirirseniz sertleşir, kırılgan olur; rulo yapamazsınız.
Lavaşları düz bir tabağa alıp üzerine kapak kapatın ki yumuşak kalsınlar.
Bu ortada dana etini minik minik doğrayın, düdüklü tencerede haşlayın. ( antrikot kullanacaksanız haşlamaya gerek kalmayabilir. )
Et haşlanırken domatesleri küçük küçük, soğanları ince uzun doğrayın.
Maydanozları kıyın.
Pişen yumuşacık olan etleri bir kenara alın.
Sacın yahut tavanın içine sıvı yağı koyun.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Ocağın altını açıp kaynattıktan sonra haşlanan etleri ek edin.
Üzerine tuz ve toz biberi de ekleyin ve 1–2 tıp çevirin.
Pişirdiğiniz lavaşı tavanın üzerine bastırın, bu sayede kırmızıbiberli sos lavaşa geçip hem daha yumuşayacak hem daha lezzetli olacak.
Sonra tezgaha alın ve yeteri kadar eti lavaşa koyun.
Yanına doğramış olduğunuz zerzevatları de ek ettikten sonra kenarlardan katlayarak rulo yapın.
Sonra da bu nefis lezzetin tadını çıkarın.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
800 gram antrikot yahut dana tranç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Lavaş için : ( 10 – 11 adet lavaş için )
1 su bardağı su ( 220 ml. )
Yarım su bardağı ılık süt ( 110 ml. )
Yarım paket yaş maya ( 21 gram )
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
450 – 500 gram un
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru yapmak için çukur bir kaba yaş mayayı koyun ve üzerine 1 bardağı su ve şeker ilave edin.
Kabın üzerini kapatın ve 15 dakika ön mayanın oluşması için bekletin.
Kabarcıklar gördüğünüzde üzerine tuz ve süt ekleyip karıştırın.
Sonra unu denetimli olarak ek edin ve bu ortada yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru 1 dakika daha yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın.
Her bezeyi ısıttığınız teflon tavada gerili önlü pişirin.
Renk değişikliği başlar başlamaz çevirip ve tavadan alın. Çok pişirirseniz sertleşir, kırılgan olur; rulo yapamazsınız.
Lavaşları düz bir tabağa alıp üzerine kapak kapatın ki yumuşak kalsınlar.
Bu ortada dana etini minik minik doğrayın, düdüklü tencerede haşlayın. ( antrikot kullanacaksanız haşlamaya gerek kalmayabilir. )
Et haşlanırken domatesleri küçük küçük, soğanları ince uzun doğrayın.
Maydanozları kıyın.
Pişen yumuşacık olan etleri bir kenara alın.
Sacın yahut tavanın içine sıvı yağı koyun.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Ocağın altını açıp kaynattıktan sonra haşlanan etleri ek edin.
Üzerine tuz ve toz biberi de ekleyin ve 1–2 tıp çevirin.
Pişirdiğiniz lavaşı tavanın üzerine bastırın, bu sayede kırmızıbiberli sos lavaşa geçip hem daha yumuşayacak hem daha lezzetli olacak.
Sonra tezgaha alın ve yeteri kadar eti lavaşa koyun.
Yanına doğramış olduğunuz zerzevatları de ek ettikten sonra kenarlardan katlayarak rulo yapın.
Sonra da bu nefis lezzetin tadını çıkarın.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı