Son konular

Tantuni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tantuni Tanımı İçin Gereçler

Lavaşı için
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Su
Bu ölçülerden 3 adet lavaş çıkıyor mesken halkına nazaran ölçüyü artırabilirsiniz.
Eti için
300-400 gram dana eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ (Bu ölçünün bir kısmını zeytinyağı kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı su
Kırmızı toz biber
Tuz
Soğan
Maydanoz
Sumak
Domates

Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Lavaş için kuru materyalleri bir kaba alarak karıştıralım. Azar azar su ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur olacak. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamuru 3 eşit kesime bölelim. İnce bir biçimde açmaya itina gösterelim. Isınmış tavada artlı önlü pişirelim.
Eti için etleri küçük bir biçimde doğrayalım. Haşlamak için tencereye alalım. Üstünü geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım.
Haşlanan etleri süzelim. Bir tavaya suyu ve sıvı yağı alalım. Etleri ek edelim. Toz kırmızı biberi de katarak karıştıralım. Tuz ekleyelim.
Soğanı piyazlık doğrayalım. Maydanozu da doğrayıp ek edelim. Sumak katıp karıştıralım. Domatesleri de doğrayalım.
Gelelim son dokunuşlara Pişen lavaşları etin yağına batıralım. Lavaşa evvel eti sonra soğanları ve son olarak domatesi dizelim. Lavaşı sıkıca saralım. Mükemmel lezzetiyle mesken imali tantuni servise hazır
Dikkat yağ damlaması garanti Yanımıza çokça peçete almayı ihmal etmeyelim Afiyet olsun Mutfaktabiri. Var ismiyle instagram sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın ❤.
 
Üst Alt