Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
İstenilen miktarda;
Kuru patlıcan
Kuru acı tatlı biber karışık
Kuru domates
Sosu için;
4 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru sebzeler ayıklanıp güzelce iki üç defa yıkanır, yıkanan sebzelerin üzerine su ilave edilerek ocağa alınır.
Not; üzerini geçecek kadar soğuk çeşme suyu ilave edilir.
Kaynamaya bırakılır.
Diğer yandan soğanlar yemeklik doğranır ve güzelce kavrulur, kavrulan soğanlara salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Pişen ve yumuşayan kurulara soğanlar eklenir 5 dakika kadar daha pişirilir.
İster sıcak ister soğuk servis edilir.
Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İstenilen miktarda;
Kuru patlıcan
Kuru acı tatlı biber karışık
Kuru domates
Sosu için;
4 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru sebzeler ayıklanıp güzelce iki üç defa yıkanır, yıkanan sebzelerin üzerine su ilave edilerek ocağa alınır.
Not; üzerini geçecek kadar soğuk çeşme suyu ilave edilir.
Kaynamaya bırakılır.
Diğer yandan soğanlar yemeklik doğranır ve güzelce kavrulur, kavrulan soğanlara salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Pişen ve yumuşayan kurulara soğanlar eklenir 5 dakika kadar daha pişirilir.
İster sıcak ister soğuk servis edilir.
Tar (Kuru Sebze Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı